Anul marilor evenimente

Trimis la data: 2011-05-16
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 7.75 / 10
Downloads: 85
Autor: Iova Catalin
Dimensiune: 10kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Summit-ul Aliantei Nord-Atlantice a fost el mai mare eveniment politic al anului, care a atras atentia intregii lumi asupra Romaniei. A fost, de altfel, cel mai mare eveniment organizat vreodata in Romania. Aproximativ 3000 de delegate- cei mai puternici oameni ai planetei , sefi de stat, sefi de govern si ministri - au dezbatut, intr-un program - marathon de 3 zile, o agenda politica extrem de incarcata. Locul in care s-a desfasurat Summit-ul, Palatul Parlamentului, a fost ales de catre organizatori pentru a asigura cele mai bune conditii lucrarilor reuniunii. La acestea s-au adaugat evenimentele de diplomatie publica care au fost organizate In mamarja Summit-ului.
Oficialii NATO au apreciat eforturile depuse de Romania pentru organizarea summit-ului si s-au aratat incantati ospitalitatea cu care au fost primiti in tara noastra:

FORUMUL TRANSATLANTIC 2008 (1-3 Aprilie 2008, Bucuresti)
Conferinta de la Bucuresti este o intrunire la nivel inalt a liderilor politici, formatorilor de opinie si academicienilor pentru a discuta cele mai presante si interesante subiecte ale comunitatii NATO.

Conferinta de la Bucuresti, care vine in continuarea anterioarelor reuniuni la nivel inalt ale NATO, are loc simultan cu Summit-ul Aliantei Nord-Atlantice de la Bucuresti si reprezinta o platforma publica oficiala pentru acesta.Evenimentul este organizat de catre "The German Marshall Fund" din Statele Unite impreuna cu Chathan House si este sustinut de catre Comitetul de Sprijin al Summit-ului NATO 2008.

Resursele energetice globale din ce in ce mail imitate conduc la indicarea subiectului si securitatii energetice ca fiind unul dintre marile provocari ale acestui secol.

In acest context, dezbaterea securitatii energetic la Marea Neagra devine din ce in ce mai necesara. Marea Neagra, cu care Romania se invecineaza, are o pozitie strategica in asigurarea transportului resurselor energetice din Marea Caspica in Europa.

Pentru realizarea unei dezbateri publice a acestui subiect, dar si pentru conturarea unor posibile solutii, Consiliul Euro-Atlantic Romania (CEAR), pri n Fundatia EURISC (European Institute for Risk, Security and Communication Management) impreuna cu Royal United Services Institute-Londra(RUSI), in parteneriat cu Statul Major al Armatei si Ministerul Afacerilor Externe, organizeaza Conferinta "securitatea Regionala, Securitatea Energetica si NATO: problem viitoare si posibilitati".

Evenimentul se va desfasura in marja Summit-ului NATO de la Bucuresti si va beneficia de participarea reprezentantilor NATO si ai Comisiei Europene, specialistilor in problematica energetica, reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, analistilor si liderilor politici.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.