Apa Nova Ploiesti

Trimis la data: 2010-11-21
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.45 / 10
Downloads: 574
Autor: Nica Roxana
Dimensiune: 21kb
Voturi: 19
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
APA NOVA Ploiesti are ca domeniu de activitate gestiunea serviciului public de alimentare cu apa si a serviciului de canalizare in Municipiul Ploiesti, fiind prima societate din Romania in acest domeniu care s-a constituit pe baza unui partenariat public-privat.Societatea si-a inceput activitatea in iunie 2000, odata cu incheierea contractului de concesiune cu Consiliul Local al Municipiului Ploiesti. Asociatii societatii sunt : Compagnie Generale des Eaux - Groupe Veolia Water (73%) si Municipalitatea Ploiesti (27%).
Veolia Apa, asociatul principal al societatii APA NOVA Ploiesti este liderul mondial in sectorul apei.
Peste 110 milioane de oameni in intreaga lume sunt beneficiarii serviciilor de distributie a apei potabile si de colactare a apelor menajere prestate de Veolia Apa.
La acestia se adauga peste 40 000 de clienti industriali

Societatea Apa Nova Ploiesti S.R.L. si-a inceput activitatea in urma transformarii Regiei Generale de Apa Ploiesti in societate comerciala, transformare aprobata prin Hotararea nr. 48/31 martie 2000 a Consiliului Local Ploiesti.

Cadrul juridic al acestei activitati il reprezinta Contractul de Concesiune , incheiat in iunie 2000 cu Consiliul Local Ploiesti si Regulamentul de organizare si functionare a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din Municipiul Ploiesti,
Contractul de Concesiune :

Obiectul contractului : reabilitarea si modernizarea serviciului de alimentare cu apa potabila si de canalizare
Durata contractului : 25 ani
Municipalitatea ramane proprietara infrastructurilor
Concesionarul finanteaza 26 milioane euro (in 15 ani ) si alimenteaza un fond de lucrari de 47 milioane euro (timp de 25 ani) pentru innoirea instalatiilor si bransamentelor de apa potabila si canalizare

Apa Nova Ploiesti are in prezent:
• 3,9 milioane euro capital social
• 75 milioane euro : investitii in 25 de ani
• 310 de angajati
• peste 22 000 de clienti
• peste 230 000 de locuitori deserviti

APA NOVA PLOIESTI A OBTINUT TRIPLA CERTIFICARE "CALITATE - MEDIU - SECURITATE"
Apa Nova Ploiesti este, astfel, prima societate din Romania tripla certificata de catre AFAQ ASCERT International Romania. AFAQ (Asociatia Franceza de Asigurare a Calitatii) este liderul mondial in domeniul certificarii, avand la activ mai mult de 20 000 societati certificate, din peste 60 de tari.

La Londra, in seara zilei de 31 august 2006, in cadrul ceremoniei oficiale de decernare a premiilor A© Contact Center Worlds Awards - Best in Europe, Middle East and Africa A>> (EMEA), ce a urmat unei finale desfasurate pe parcursul a doua zile, Apa Nova Ploiesti a fost anuntata castigatoarea premiului A© Best Customer Service A>>.

Acest premiu recunoaste si recompenseaza calitatea serviciilor oferite de Apa Nova Ploiesti clientilor sai, prin intermediul centrului sau de apel. Premiile A© Contact Center World Awards A>> sunt acordate celor mai bune centre de apel din intreaga lume, iar Apa Nova Ploiesti a concurat cu peste 120 de companii din zona economica Europa - Orientul Apropiat - Africa.

Competitia este sprijinita de 15 asociatii profesionale din domeniul centrelor de contact, din intreaga lume, iar compania Nortel a fost sponsorul principal al evenimentului. Pentru a ajunge in finala de la Londra la sectiunea A© Best Customer Service A>>, call-centerul Apa Nova Ploiesti a trecut prin doua etape preliminare de calificare, in care selectia a fost facuta de un juriu international alcatuit din experti in domeniul centrelor de apel.

In finala de la Londra, Apa Nova Ploiesti a concurat cu companii de renume in domeniul centrelor de apel : Teleperformance Portugalia (call-center cu 1600 de angajati ; grupul Teleperformance, prezent si in Romania, este numarul 2 mondial in domeniul serviciilor de call-center furnizate companiilor) si National Australia Bank Group Europe (filiala din Anglia a celei mai mari banci din Australia ; call-center de 450 de angajati).

Call-centerul Apa Nova Ploiesti este format din 22 de persoane ! In calitate de castigator al acestei finale regionale, Apa Nova Ploiesti a reprezentat Europa-Orientul Apropiat-Africa, la sectiunea A© Best Customer Service A>> din cadrul finalei mondiale, care a avut loc la inceputul lunii noiembrie in Statele Unite.

Ceilalti doi finalisti au fost companiile care au castigat aceasta sectiune a concursului in celelalte doua finale regionale : pentru zona America si cea pentru zona Asia-Pacific. Centrul de relatii cu clientii al Apa Nova Ploiesti a fost inaugurat in iunie 2003, ca interfata unica intre companie si clientii sai, prin 3 canale de comunicare ; telefonica, scrisa si ghiseu clienti. 92% din solicitarile clientilor sunt adresate telefonic, la numarul gratuit 0800 800 923 ; centrul de apel a primit peste 300.000 de apeluri de la infiintare, 93% din apeluri sunt preluate in mai putin de 20 de secunde
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.