Aparitia si evolutia istorica a dreptului romanesc

Trimis la data: 2016-06-07
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 8.05 / 10
Downloads: 0
Autor: JIANU CRISTIAN
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Bazele Natiunilor Unite s-au pus in 1945, la conferinta de la San Francisco, unde care au participat peste cincizeci de state de pe toate continentele. Aici s-a adoptat Charta ONU, document fundamental ce defineste aceasta organizatie drept una a natiunilor ce impartasesc idealurile si valorile sale. Natiunile sunt deci reprezentate prin intermediul statelor.
Structura ONU este astfel alcatuita intr-un mod care ii oglindeste vocatia democratica. Din Adunarea Generala fac parte toti cei 191 de membri. Printre atributiile sale putem include: numirea secretarului general al organizatiei, analizarea documentelor ce vin de la diferitele organisme ale ONU, alegerea membrilor Curtii Internationale de Justitie (aceasta avand rolul de a rezolva diferendele juridice dintre statele membre), aprobarea bugetului, alegerea membrilor nepermanenti ai Consiliului de Securitate etc. Charta ONU ii confera acestei Adunari "dreptul de a solicita studii si a face recomandari in vederea "
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.