Apocalipsa

Trimis la data: 2015-11-13
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Marius Matei
Dimensiune: 872kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: odp
Acorda si tu o nota acestui referat:
Reprezentarile si simbolurile dificile ale Apocalipsei sunt foarte bine analizate in comentariul demn de inA�credere al Arhiepiscopului Averchie, care a considerat ca prim izvor al studiului sau un comentariu din secolul al V-lea al Sfantului Andrei de Cezareea, care la randul lui cuprinde primele comentarii patristice despre aceasta carte. Scriptura insasi ne talcuieste reA�prezentarile dificile. Spre exemplu, in Apocalipsa, cand Domnul nostru Iisus Hristos s-a aratat in prima vedenie in mijlocul a sapte sfesnice de aur, avand in mana sa dreapta sapte stele, El Insusi ii lamureste Sfantului Ioan intelesul acestor doua imagini simbolice.
Doamne da-mi sa intampin cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi.
Doamne, da-mi intru totul sa ma supun voii Tale Sfinte.
In tot ceasul acestei zile povatuieste-ma si ajuta-ma in toate. Toate cate le voi auzi si mi se vor intampla in aceasta zi, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si cu credinta tare, ca pentru toate este Sfanta voia Ta.
In toate cuvintele si faptele mele calauzeste-mi gandurile si simtamintele. In toate intamplarile neprevazute, fa sa nu uit ca totul este trimis de catre Tine.

Doamne, invata-ma sa ma port cu dreptate si intelepciune cu toti fratii mei, sa nu tulbur si sa nu supar pe nimeni. Din 1496 i. Hr., pana 1861, d. Hr., lumea a cunoscut 3130 ani de razboi si doar 227 de ani de pace. In ultimii 400 de ani, natiunile europene au semnat mai mult de 8.000 de tratate de pace. In secolul al XX-lea, 8,5 milioane de oameni au murit in primul razboi mondial si 22 de milioane au murit in al doilea razboi mondial.Chiar daca este alarmant, Scriptura ne avertizeaza ca acest lucru nu este inceputul sfarsitului lumii, ci doar preludiul care conduce la Ziua Domnului:

Iar cand veti auzi de razboaie si de razmerite, sa nu va inspaimantati; caci acestea trebuie sa fie intai, dar sfarsitul nu va fi curand (Luca 21, 9). De efectul pedagogic al acestor pedepse divine ne da marturie cartea Apocalipsei, marturisind faptul ca ele nu au reusit sa obtina efectul dorit: Dar ceilalti oameni care nu au murit de plagile acestea, nu s-au pocait de faptele mainilor lor, ca sa nu se mai inchine idolilor de aur si de argint si de arama si de piatra si de lemn, care nu pot nici sa vada, nici sa auda, nici sa umble.

Si nu s-au pocait de uciderile lor, nici de fermecatoriile lor, nici de desfranarea lor, nici de furtisagurile lor (Apocalipsa 9, 20-21).
Iar in alt loc se arata clar ca oamenii au constiinta pedepsei divine, dar se multumesc sa huleasca, in loc sa se indrepte: Si oamenii au fost dogoriti cu mare arsita si au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, si nu s-au pocait ca sa-I dea slava (Apocalipsa 16, 9).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.