Aprobarea Regulamentului de ordine interioara al Corpului Judetean al Gardienilor Publici Cluj

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 34 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 43kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Art. 1. Corpul Gardienilor Publici Cluj a luat fiinta in baza Legii nr. 26/1993 privind infiintarea, organizarea si functionarea corpurilor de gardieni publici, a H.G.R. nr. 518/1993 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al corpurilor de gardieni publici si a Hotararii nr. 15/1993 a Consiliului Judetean Cluj.
Art. 2. Corpul Gardienilor Publici este institutie publica de interes judetean, cu personalitate juridica si are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de paza a obiectivelor, bunurilor, altor valori si de participare la apararea ordinii si linistii publice, actioneaza pentru prevenirea si combaterea infractiunilor si a altor fapte ilicite in conditiile legii.

Art. 3. Dupa consultarea prealabila a Consiliului Judetean, poate intreprinde masuri menite sa asigure realizarea de beneficii suplimentare, cum ar fi: intretinerea si repararea mijloacelor tehnice de paza si a sistemelor de alarmare impotriva efractiei; asigurarea pazei transporturilor de valori importante; infiintarea si deservirea dispeceratelor de zona pentru semnalarea patrunderilor prin efractie in locuri nepermise, si altele asemenea.

Art. 4. Numarul minim de gardieni publici al C.G.P. Cluj este 251. Efectivul de gardieni publici se imparte in detasamente sau grupe independente. C.G.P. are in componenta cel putin trei detasamente iar fiecare detasament are in componenta cel putin trei grupe. Grupa gardienilor publici poate avea un efectiv intre 11-40 gardieni publici.
Corpul Gardienilor Publici este incadrat cu personal de conducere, de instruire, de paza de specialitati economice, juridice si administrative.

Art. 6. Conducerea C.G.P. se realizeaza de seful corpului sprijinit de un Consiliu Consultativ din care fac parte: adjunctul sefului de corp, contabilul sef, consilierul juridic, seful compartimentului instruire, sefii de detasamente, seful biroului personal salarizare si seful biroului administrativ. Consiliul Consultativ se intruneste in sedinte ordinare (trimestriale) si extraordinare ori de cate ori este necesar. Sedintele sunt convocate si conduse de seful corpului.

Secretarul Consiliului Consultativ (consilierul juridic) cu coordonarea sefului corpului, intocmeste ordinea de zi a sedintelor si prezinta materialele spre analiza membrilor consiliului cu cel putin 5 zile inainte de sedinta. Hotararile Consiliului Consultativ se adopta prin votul majoritatii membrilor. La sedintele Consiliului Consultativ pot participa si alti invitati, functie de problemele dezbatute, acestia neavand drept de vot.

Biroul executiv al Consiliului Consultativ, format din adjunctul sefului corpului, contabilul sef, instructorul sef si consilierul juridic, isi desfasoara activitatea intre sedintele Consiliului Consultativ si rezolva problemele curente importante. Biroul executiv al Consiliului Consultativ este condusde seful corpului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.