Aprobarea normelor tehnice si metodologice

Trimis la data: 2014-06-25
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 36
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristi_S
Dimensiune: 58kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1) In intelesul prezentelor norme tehnice si metodologice, termenii utilizati au urmatoarele definitii:
a) client - beneficiarul serviciilor de certificare, care, in baza unui contract incheiat cu un furnizor de servicii de certificare, denumit in continuare furnizor, detine o pereche functionala cheie publica-cheie privata si are o identitate probata printr-un certificat digital emis de acel furnizor;
Autoritatea de reglementare si supraveghere, denumita in continuare autoritate, genereaza sau achizitioneaza o pereche functionala cheie privata-cheie publica si trebuie sa isi protejeze cheia sa privata, utilizand un sistem fiabil si luand precautiile necesare pentru a preveni pierderea, dezvaluirea, modificarea sau utilizarea neautorizata a cheii sale private.Informatiile prevazute la art. 8 din prezentele norme tehnice si metodologice sunt disponibile public, prin Internet, in pagina web a autoritatii.

(2) Pagina web va mai contine informatii cu privire la Legea semnaturii electronice, normele tehnice si metodologice privind aplicarea legii semnaturii electronice, informatii generale cu privire la utilizarea semnaturii electronice, informatii noi din domeniul semnaturii electronice, trimiteri catre paginile web ale furnizorilor de servicii de certificare.

Furnizorul trebuie sa dovedeasca autoritatii ca dispune de resursele financiare pentru acoperirea prejudiciilor pe care le-ar putea cauza cu prilejul desfasurarii activitati de certificare si trebuie sa fie capabil sa acopere pierderile suferite de catre o persoana care isi intemeiaza conduita pe efectele juridice ale certificatelor calificate, pana la concurenta echivalentului in lei al sumei de 10.000 euro pentru fiecare risc asigurat. Riscul asigurat este fiecare prejudiciu produs, chiar daca se produc mai multe asemenea prejudicii ca urmare a neindeplinirii de catre furnizor a unei obligatii prevazute de lege.

Furnizorul va trebui sa depuna o scrisoare de garantie din partea unei institutii financiare de specialitate sau o polita de asigurare la o societate de asigurari, in favoarea autoritatii, in valoare ce putin egala cu echivalentul in lei al sumei de 500.000 euro; scrisoarea de garantie are forma prevazuta in anexa nr. 5.In cazul in care toate criteriile sunt indeplinite, autoritatea emite decizia prin care furnizorul dobandeste dreptul de a furniza servicii de certificare calificata si actualizeaza registrul inscriind noul statut al furnizorului.

Decizia este comunicata furnizorului pe suport de hartie si in format electronic, semnat digital de autoritate.
(9) Daca documentatia nu a fost completata sau nu indeplineste conditiile, autoritatea emite o decizie motivata prin care respinge solicitarea furnizorului de a i se acorda dreptul de furnizare de servicii de certificare calificata Decizia este comunicata furnizorului pe suport de hartie s in format electronic, semnat digital de autoritate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.