Argument societate

Trimis la data: 2010-05-21
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 8.32 / 10
Downloads: 0
Autor: Elena Barbulescu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Am ales aceasta tema pentru realizarea atestatului dupa o lunga analiza luand in calcul o serie de factori precum:
-societatea pe actiuni este una dintre cele mai intalnite forme de organizare a societatilor comerciale, fiind dupa parerea mea cea mai complexa forma de organizare a societatilor comerciale;
-este una dintre formele de societate comerciala cu o larga reglementare si implementare pe plan international.
Astfel spus, asociatii nu pot pierde mai mult decat au investit. Societatea pe actiuni era denumita in legislatia mai veche din Romania societate anonima Societatea pe actiuni este forma cea mai complexa si, totodata, cea mai evoluata a societatii comerciale. In aceasta forma de societate conteaza mai mult aporturile asociatilor decat calitatile acestora. Datorita importantei aporturilor la formarea capitalului social si a estomparii calitatilor personale ale asociatilor, societatea pe actiuni mai este cunoscuta si sub denumirea de societate anonima.

Societatea pe actiuni este organizata si functioneaza pe principiul separatiei puterilor; organe de deliberare si decizie; organe de administrare si reprezentare; organe de supraveghere si control.
-planurile mele dupa incheierea studiilor sunt legate de infiintarea unei societati comerciale, cu obiectul de activitate prezentat in studiul de caz din aceasta lucrare; avand in vedere aceste lucru am decis sa studiez mai profound societatea pe actiuni deoarece forma de organizare a viitoarei mele societati va fi "societate pe actiuni",si cu acest prilej am imbinat utilul cu placutul.

Lucrarea se structureaza pe 4 capitole .
Astfel, primul capitol cuprinde cateva notiuni generale despre societatea pe actiuni printre care definitia acesteia si constituirea acestui tip de societate. Societatea pe actiuni este societatea ale carei obligatii sunt garantate cu patrimonial social; actionarii sunt obligati numai pana la concurenta capitalului subscris .
Caracteristicile societatii pe actiuni :
a) societatea se constituie dintr-un numar minim de asociati, denumiti si actionari;
b) capitalul social este divizat in actiuni, care sunt titluri negociabile si transmisibile;
c) raspunderea asociatilor pentru obligatiile sociale este limitata; ei raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.