Argumentare roman politist

Trimis la data: 2013-04-16
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 7.69 / 10
Downloads: 0
Autor: sorincena_steaua
Dimensiune: 282kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vitoria Lipan este detectivul aflat pe urmele criminalilor lui Nechifor Lipan boier instarit de prin partile Tarcaului. La inceput, Vitoria crede ca sotul ei ar fi putut fi jefuit din cauza sumei de bani pe care acesta o avea asupra sa, in urma vanzarii oilor, la Dorna. Ca orice detectiv care se respecta, ea reface pas cu pas drumul parcurs de Nechifor Lipan, luand urma acestuia si capatand tot mai multe informatii despre el. Cercetarile Vitoriei sunt cu atat mai anevoioase, cu cat ea trebuie sa gaseasca atat victima, cat si potentialii criminali.
Avand o inteligenta vie si extrem de mobila, Vitoria Lipan actioneaza ca un adevarat detectiv, ea reconstituie crima , iar la pomana sotului ,prin asociatii uimitoare, va da detalii asupra delictului, detalii a caror exactitate il vor pune pe ganduri pe Calistrat Bogza, care ramane mut dupa ce Vitoria incepe sa vorbeasca, ca si cum femeia ar fi fost de fata cand i-a ucis barbatul;

Cedand presiunii pe care o facea Vitoria asupra lui ,Bogza marturiseste pana la urma fapta neiertatoare,uciderea. Rolul clasicului detectiv il ia nevasta victimei, aceasta fiind o femeie inteligenta, il va demasca pe criminal. Rolul de martor (element esential in elucidarea crimei) este un cainele lui Lipan. Praznicul este locul unde a fost realizat interogatoriul,de catre Vitoria Lipan.

Arma crimei cu care a fost ucis Nechifor este baltagul.Romanul politist e un roman al carui trama o constituie o ancheta condusa cu metode criminaliste specifice, de un politist sau de un detectiv privat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.