Armoniile tacerii

Trimis la data: 2013-08-13
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A intra in lumea surzilor, in subtilitatile lor, in trairile lor, a le intelege suferinta si a-i scoate din marginalizare, din izolare, a-i integra in lumea noastra inseamna enorm de mult pentru ei, dar si pentru noi. Traim impreuna emotii si stari minunate, impresionante. Mai demult, unii dintre ei mai mergeau la biserica si doar imitau pe cei din jur, dar nu intelegeau nimic. Acum insa, Biserica, Sfanta Liturghie, fac parte din viata lor. Ei incep sa patrunda si sa perceapa sensul mantuirii, interpretand impreuna cu ingerii rugaciunea soptita cu glasul inimii cand "toata grija lumeasca o lepadam".

Referate similare:

Pe 11 martie 2007, in duminica Sfintei Cruci, am aniversat un an de cand Prea Sfintitul Parinte Episcop Casian al "Dunarii de Jos" a dat binecuvantarea de sfintire a altarului de oficiere a Sfintei Liturghii pentru deficientii de auz, in cadrul Bisericii "Sfantul Stelian" din Galati. De atunci, traducem in limbaj mimico-gestual, in fiecare duminica, Sfanta Liturghie, eu la Galati - cu aportul deosebit al parintelui Carp Costica si al parintelui Toma Stefan - si domnul Costel Caus, asistent social in cadrul Episcopiei noastre, la Braila.
Pana acum un an, tot efortul a fost pe umerii parintelui Ioan Graur, care avea grija duhovniceasca atat de enoriasii in varsta, dar si de copiii Scolii Speciale de Surzi "P. P. Neveanu".

La Scoala de Surzi din Galati, doamna Director Albu Saftica acorda o atentie deosebita orei de religie si copiii sunt entuziasmati de noile semne si concepte religioase invatate. Meritul este al parintelui prof. dr. Onu Constantin de la Facultatea de Teologie din Pitesti, care, pe langa altele, a alcatuit un dictionar de semne religioase in limbaj mimico-gestual si de la care am invatat si noi, fostii lui studenti, acest limbaj.

Vom prezenta, pe scurt, cateva activitati organizate impreuna cu copiii deficienti de auz.Pe 27 noiembrie 2006, cu binecuvantarea si cu participarea Prea Sfintitului Parinte Episcop Casian, s-a organizat un spectacol in limbaj mimici-gestual pentru toti deficientii de auz din Galati, la Teatrul muzical "Nae Leonard", in cinstea sarbatorii Sf. Andrei, piese de pantomima si cantece interpretate de copiii de la Sc. Spec."P. P. Neveanu", poezii interpretate de fetele de la Asezamantul monahal "SF. Vasile cel Mare" si piese vocale religioase interpretate de corul Seminarului Teologic "Sf. Andrei".

Cu o seara inainte, cu prilejul Sarbatorilor Galatiului s-a organizat o serbare cultural-artistica, in cadrul Asociatiei Filantropice crestin-ortodoxa "SF. Vasile cel Mare", coordonata de pr. Cristian Podasca, unde au participat mai multe scoli, printre care si Sc. Spec. "P. P. Neveanu", care a sustinut un program artistic de pantomima si cantece religioase in limbaj mimico-gestual.Concursul cu tema Tanarul angajat in viata Bisericii, organizat de Episcopia "Dunarii de Jos", impreuna cu celelalte scoli din Galati a avut loc si in scoala noastra, unde au fost premiati mai multi elevi. Premiile si diplomele au fost suportate de Episcopie.

Pe 18 decembrie 2006, la invitatia parintelui Lucian Petroaia, am sustinut un concert de colinde in limbaj mimico-gestual la biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Galati. Concertul a avut o rezonanta extraordinara. La fel ca si la Teatrul "Nae Leonard", lacrimile nu puteau fi stavilite. O femeie de 84 de ani a multumit lui Dumnezeu ca a ajuns pana acum sa poata vedea un astfel de concert, cum nu a mai existat vreodata, ca surzii sa cante.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.