Asamblarea - element esential in logistica transporturilor

Trimis la data: 2014-05-19
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Unul dintre domeniile care ridica provocari in logistica internationala este ambalarea bunurilor pentru transporturile internationale. Aceasta este o responsabilitate care ii revine mereu exportatorului, indiferent de termenii alesi. Din nefericire ambalarea este lasata cel mai adesea in sarcina departamentului de livrare, cu putine reguli de urmat, in afara de a avea grija ca marfa sa ajunga la consumatori fara probleme, rar se dezvolta o strategie de ambalare chiar daca este un domeniu care are certe implicatii strategice. Trebuie facuta diferenta intre ambalarea primara, secundara si tertiara.
Ambalarea primara, este cea pentru consumatori, sau ceea ce consumatorii vad atunci cand achizitioneaza si manipuleaza produsul.
Ambalarea secundara, este acel tip de ambalare care grupeaza bunurile de consum dintr-o unitate, de obicei o cutie de carton sau o folie transparenta. Acest lucru il vede vanzatorul inainte ca bunurile sa fie asezate pe rafturi. Ambalarea tertiara, sau ambalarea de transport include toate activitatile menite sa asigure "livrarea in siguranta si eficienta a bunurilor in conditii optime", catre cumparatorul strain.

Ambalarea tertiara pentru bunuri de consum este deci acel ambalaj care imbraca ambalajul secundar. Pentru bunurile industriale, pentru ca de regula nu exista ambalare primara sau secundara, ambalarea tertiara preia toate atributele activitatii de ambalare menite sa protejeze bunurile pe durata transportului. 1. Functiile ambalarii
a) Protejarea bunurilor de pericolele pe care le implica transportul international, maritim si aerian. Exista o stransa legatura intre ambalarea corespunzatoare, costurile ambalarii si pierderile unei parti din marfa datorita unei ambalari necorespunzatoare.

b) O ambalare corespunzatoare faciliteaza manipularea bunurilor in timpul transportului - capacitatile materialelor cele mai probabile de a fi folosite in manipularea bunurilor trebuie respectate (limitele legate de dimensiuni si greutate pe care le imprima pe pachete, precum si diferitele standarde si reglementari utilizate in tarile prin care vor circula marfurile). ) Ambalarea corespunzatoare face parte din categoria de consumatori ai firmei. Pentru atingerea acestui obiectiv ambalarea trebuie sa fie indeajuns de simpla pentru ca ambalajul sa poata fi desfacut fara a folosi unelte speciale sau a depune mare efort, iar bunurile sa nu fie deteriorate la deschidere.

Un ambalaj bine conceput si construit reflecta pozitiv posibilitatea companiei de a obtine produse de calitate. In mod similar toti mai multi clienti sunt mai receptivi la alternative de ambalare care sunt usor refolosibile sau recuperabile. In unele cazuri aceste cerinte sunt obligatorii prin lege. 2. Obiectivele ambalarii - trei dintre obiectivele unei ambalari corespunzatoare se asigura ca bunurile sunt protejate de cele 3 pierderi majore ce pot aparea pe parcursul tranzitului international. ) Protejarea bunurilor in tranzit de deteriorarea mecanica: spargere, strivire, ciobire si indoiri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.