Asigurarea de calatorie Travel

Trimis la data: 2019-01-27
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: lauriycka2020
Dimensiune: 797kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
CUPRINS

INTRODUCERE 4
1. ASIGURAREA DE CALATORIE 5
2. PREZENTAREA MONDIAL ASSISTANCE 7
3. ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE 9
3.1. ASIGURAREA CLASIC INDIVIDUAL 10
3.2. ASIGURAREA PREMIUM INDIVIDUAL 11
4. ASIGURAREA STORNO 13
5. ASIGURAREA TRAVEL 17
CONCLUZII 19
BIBLIOGRAFIE 20
In aceasta parte a referatului am facut o scurta prezentare a asigurarilor de calatorie pe care le putem face in cazul unei calatorii, unui city break sau a unui concediu.
• Asigurarile incheiate pot fi:
• Asigurarea medicala (pentru orice tip de calatorie);
• Asigurarea storno (in cazul anularii calatoriei);
• Asigurarea bagajelor (in cazul calatoriei cu avionul);
• Asigurarea in cazul insolventei agentiilor de turism;
• Card de asistenta rutiera (in cazul in care calatoriti cu masina).

Costurile serviciilor medicale in strainatate se pot ridica la zeci de mii de euro. Cu siguranta nimeni nu-si doreste sa plateasca o suma astronomica din buzunarul propriu. Iar daca bagajul iti este pierdut, zborul intarziat sau calatoria trebuie intrerupta, poti primi despagubiri de la compania de asigurari.
De aceea, in momentul in care pleci intr-o calatorie, chiar daca vorbim doar despre un city break, este important sa ai o asigurare de calitate. Iar inainte de a cumpara o asigurare de calatorie trebuie sa stii pe ce dai banii.
Preturile asigurarilor de calatorie variaza in functie de tipul politei (poti alege intre o asigurare medicala cu sau fara acoperire in caz de pierdere a bagajului, o polita care include sporturi extreme, etc.), durata calatoriei si destinatia (exista si destinatii unde, cauza conflictelor armate existente, nu se pot incheia asigurari, ca de exemplu Irak, Afganistan, Siria sau Liban).
In functie de suma pe care o platesti pentru polita de asigurare ai mai multe sau mai putine beneficii incluse.
Inainte de a cumpara o asigurare de calatorie trebuie sa fim foarte atenti la sumele decontate pentru servicii (in general, politele cele mai ieftine asigura o suma fixa pentru diverse servicii, care, de cele mai multe ori, nu acopera in totalitate cheltuielile si risti sa te trezesti ca trebuie sa scoti din buzunar o suma considerabila pentru a acoperi diferenta).
Alege o companie recunoscuta pe piata pentru calitatea serviciilor, plata la timp a daunelor si indicele de satisfactie a clientilor. Citeste cu mare atentie serviciile incluse in polita, dar mai ales excluderile, care nu sunt acoperire (de exemplu, alpinismul, skydiving-ul sau bungee-jumping-ul sunt considerate sporturi periculoase si nu sunt acoperite de polita de asigurare).
Pentru pasionatii de sporturi extreme exista asigurari speciale, cu acoperire pentru toate sporturile de aventura. Suma asigurata este mai mare, iar in polita sunt incluse si cheltuielile cu transportul de la locul evenimentului pana la cea mai apropiata unitate medicala. Bineinteles, si costul asigurarii este mai ridicat.
Desi compania aeriana este vinovata in cazul intarzierii sau pierderii bagajului tau, daca aceasta nu iti ofera despagubiri, le poti primi de la compania de asigurari. Este foarte important sa specifici inainte de a cumpara polita, ca vrei ca bagajul tau sa fie asigurat; in marea majoritate a cazurilor, asigurarile standard nu contin aceasta optiune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.