Asigurarea de protectie si indemnizare

Trimis la data: 2009-07-27 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 18
Autor: Marin Iulian Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Asigurarea prin cluburile de P&I are, in principiu, functia de preluare a raspunderii armatorilor, intr-un context de reciprocitate.
Dupa caz, la cererea cluburilor, se pot lua masuri pentru a preintampina arestarea navelor asigurate, se pot pot procura sau emite scrisori de garantii bancare.Riscurile de raspundere a armatorilor in cadrul asigurarii de P&I sunt precizate prin conditiile de asigurare, dupa cum urmeaza

a raspunderea pentru coliziunea navei cu o ala nava - se are in vedere ca asigurarea traditionala e limitata la A� din daunele provocate altei nave. Asigurarea de P&I realizeaza o acoperire a raspunderii armatorului ce depaseste Oe din valoarea pagubei provocate altei nave fara ca aceasta sa fie asigurata de o polita CASCO.

a raspunderea armatorului pentru daune pricinuite prin coliziunea marfurilor sau altor bunuri transportate cu nava sa - In principiu, aceasta raspundere este integrata in asigurarea de P&I pentru ca abordajul cauzat din culpa unei nave face ca repararea daunelor sa cada in sarcina navei ce le-a cauzat.

a raspunderea pentru daunele pricinuite navelor si bunurilor aflate la bordul acestora, altfel decat prin coliziune - Daunele pricinuite de neglijenta in exploatarea si asigurarea navei, de actiunile ce au loc la bordul navei: incendiu, explozie, manevre defectuoase.a raspunderea in baza controlului de alimentare cu combustibil - Aceasta este preluata in asigurarea reciproca, dar doar in limita contractelor de bunkeraj in porturi. Deci, asigurarea nu se extinde asupra riscurilor generate de alimentarea in afara porturilor.

a raspunderea pentru daunele pricinuite obiectelor fixe sau plutitoare - Este preluata prin asigurarea de cluburile de P&I pentru ca, conform legilor specifice si normelor generale ale fiecarui stat, armatorul este chemat sa raspunda pentru daunele pricinuite instalatiilor portuare fixe sau mobile care au apartinut tertilor, cu conditia ca aceste riscuti sa nu fi fost preluate printr-o asigurare contractuala.

a raspunderea pentru indepartarea epavelor rezultate din naufragiu - Se preiau de asigurarea de cluburile de P&I urmatoarele elemente: cheltuielile aferente ridicarii, indepartarii, distrugerii ramasitelor navelor avariate daca acestea cad in sarcina armatorului; cheltuielile impuse pentru ridicarea, indepartarea, distrugerea bunurilor de pe nava asigurata daca aceste cheltuieli revin armatorului;

raspunderea armatorului fata de terte persoane, fizice sau juridice, derivand din operatiunile de ridicare a navei, indepartarea ramasitelor, distrugerea resturilor navei ori bunurilor;raspunderea armatorului in cazul neputintei sale de a indeparta sau distruge epava.
a raspunderea derivata din contractele de inchiriere a instalatiilor si utilajelor de incarcare/descarcare - Se pot asigura de catre armator la cluburile de P&I avand in vedere pericolele si riscurile ce pot afecta bunurile inchiriate, integritatea si sanatatea operatorilor.
a raspunderea pentru reasigurarea protectiei si conservarii bunurilor transportate - Se au in vedere doua aspecte ale raspunderii:

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.