Asociatiile de microorganisme din simbiozele asociative si micoriozele la plante

Trimis la data: 2013-11-27
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.76 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Microorganismele sunt sisteme biologice cu organizare complexa si capacitate specifica si independenta de replicare.In prezenta nutrientilor specifici sunt capabile sa isi sintetizeze toate componentele organice biogene,sa foloseasca energia rezultata din biodegardarile enzimatice sis a isi asigure toate necesitatile fiziologice(crestere,dezvoltare,multiplicare,respiratie
miscare,etc).
Activitatea biologica este normala si continuua numai in prezenta nutrientilor specifici pentru biosintezele celulare si asigurarea energiei necesare tuturor proceselor vitale. Metabolismul microoorganismelor reprezinta multitudinea reactiilor biochimice ce au loc in sisitemul biologic respective,prin care nutrientii preluati din mediu sunt prelucrati in substante biogene proprii,energie si metabolite.

Metabolizarea nutrientilor asigura energia necesara(sub forma de ATP) proceselor vitale de biosinteza, biodegradare, transport, crestere, mobilitate,miscare,respirat si multiplicare. Ca si alte sisteme biologice si microorganismele au nevoie de toate elementele biogene(macroelemente,microelemente,factori de crestere,etc).La microorgansime au fost descries diferite tipuri de nutritie in functie de compozitia chimica a nutrientilor,natura surselor de carbon si azot si natura energiei utilizate in metabolizarea substantelor nutritive.Dupa natura chimica a nutrientilor se disting doua tipuri de nutritie si anume:litotrofia si organotrofia.

Microorganismele litotrofe folosesc ca donatori de electroni, substante anorganice ca:ionii feros,hydrogen,nitrit sau amoniu pe care le oxideaza cu producere de apa,sulfat,ionii ferric si nitrat in reactii exergonice cuplate cu sinteze de ATP.Microorganismele organotrofe folosesc diferiti compusi organici ca donatori de electroni.Dupa natura nutrientilor de carbon si azot folositi si de capacitatea lor de sinteza se definesc doua tipuri de nutritie: autotrofa si heterotrofa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.