Atestat contabilitatea materialelor consumabile

Trimis la data: 2014-06-19 Materia: Contabilitate Nivel: Liceu Pagini: 33 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Madalina Popa Dimensiune: 62kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Am ales ca tema pentru atestat "Contabilitatea materialelor consumabile" deoarece sunt foarte importante pentru procesul de productie, participand indirect la fabricarea produselor, care ulterior sunt vandute.
Din punct de vedere economic si financiar, acestea se afla intr-o continua fluenta valorica, schimbandu-si forma materiala si utilitatea in cadrul circuitului economic al patrimoniului.

Sub aspectul lichiditatii, caracteristica de baza a activelor circulante este aceea ca perioada de rotatie este mai mica de un an. Ele intra si ies din intreprindere cel putin o data in decursul unui exercitiu financiar. Pornind de la caracteristicile procesului economic, respectiv: beneficii unitare, coeficienti tehnologici, disponibil de resurse, cheltuieli unitare, consumuri specifice etc., rezulta importanta de care trebuie sa tina cont agentii economici atunci cand pornesc procesul tehnologic.

De aceea este necesar asigurarea unei aprovizionari ritmice si cu cheltuieli minime a stocurilor de materiale consumabile in procesul de productie. Stocurile, din care fac parte si materialele consumabile sunt rezerve de material destinate sa satisfaca cererea beneficiarilor, acestia identificandu-se, dupa caz, fie unei clientele (stoc de produse finite), unui serviciu de fabricatie (stocuri de materii prime sau de semifabricate), unui serviciu de intretinere (articole de consum curent sau piese de schimb), unui serviciu de dupa vanzare (piese detasate).

Tratarea procesului de stocare ca proces "obiectiv necesar" se impune, nu numai ca urmare a naturii economice a acestuia, ci si pentru ca realizarea lui atrage cheltuieli apreciabile, concretizate in afectarea unor importante spatii de depozitare-pastrare, de utilaje pentru transport-depozitare, de fonduri financiare etc. Cu toate ca stocurile sunt considerate resurse neactive, este necesar, in mod obiectiv, sa se recurga la constituirea de stocuri (de resurse materiale) bine dimensionate, pentru a se asigura ritmicitatea productiei materiale si a consumului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.