Atestat mecatronica - hidraulica

Trimis la data: 2015-05-25 Materia: Automatica Nivel: Liceu Pagini: 33 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: csabi Dimensiune: 905kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Am ales aceasta tema deoarece distribuitoarele hidraulice au o gama larga de aplicatii in domeniul electro-mecanic. Distribuitoarele hidraulice, alaturi de cilindrii hidraulici si accesoriile acestora, logica hidraulica sunt folosite sub forma unor diverse aplicatii in industria alimentara, in industria hartiei si a ambalajelor, industria farmaceutica, industria textila, a confectiei si incaltamintei, industria prelucrarii mecanice si metalurgice, industria materialelor de constructii, industria auto si a transporturilor, industria de prelucrare a lemnului, industria constructoare de masini si a multor altor ramuri ale industriei.

Tema mi s-a parut interesanta deoarece am intalnit aplicatii ale distribuitoarelor hidraulice la locurile de munca pe care le-am avut, una din aplicatiile acestora fiind foarte mult folosite pe o linie semiautomata de montare a unitatilor mecanice pentru aparate foto. Chiar si acum ma intalnesc cu o gama variata de distribuitoare hidraulice.
Mi s-a parut de asemenea interesant faptul ca transmisiile hidraulice pot fi conduse cu automate programabile sau calculatoare industriale prin intermediul amplificatoarelor electrohidraulice (convertoare electrohidraulice cu factor mare de amplificare in putere).

Acest avantaj este valorificat in prezent pe scara larga in domeniul masinilor-unelte, robotilor industriali, in tehnica aerospatiala, in energetica etc.Uneori in practica, este mai comod ca, in locul actionarilor electrice, sa se foloseasca actionari hidraulice sau pneumatice, datorita unor avantaje pe care acestea le pot oferi.
Hidraulica este stiinta care se ocupa cu studiul legilor de echilibru si de miscare ale lichidelor - in particular a apei - din punctul de vedere al aplicatiilor tehnice.

Din aceasta definitie rezulta dublul caracter al studiilor si cercetarilor care se efectueaza in domeniul hidraulicii: caracterul fundamental, in sensul ca primul obiectiv il constituie stabilirea legilor de baza, a modelelor teoretice si a relatiilor de calcul privind miscarea si repausul fluidelor si caracterul aplicativ, in sensul ca al doilea obiectiv, cel final, il constituie aplicarea acestor legi, modele si relatiide calcul la rezolvarea problemelor ingineresti.

Avand in vedere acest ultim obiectiv, hidraulica este o disciplina tehnica, in sensul ca problemele privind repausul si miscarea fluidelor, precum si actiunea fluidelor asupra corpurilor, sunt rezolvate de pe pozitii tehnice, in limitele unor aproximatii acceptate in tehnica.
Suportul teoretic al hidraulicii este dat de mecanica fluidelor.
Principalele aplicatii ale hidraulicii se refera la curgerea in conducte, curgerea prin orificii (de exemplu la diafragme si ajustaje), curgerea peste deversoare si baraje si curgerea lichidelor in jurul profilelor hidrodinamice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.