Ateu sau Credincios (2)

Trimis la data: 2002-10-14
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.44 / 10
Downloads: 7275
Autor: Silvia Petre
Dimensiune: 5kb
Voturi: 640
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
De mii de ani omenirea crede in existenta unei fiinte divine, creatoare si protectoare a lumii, a vietuitoarelor, credinciosii diferitelor religii educandu-si fii, astfel incat ajunsi la maturitate sunt ferm convinsi de existenta unei fiinte supreme,fara a realiza o analiza amanuntita asupra argumentelor aduse in sprijinul acestui concept.
Ideile sustinatoare existentei unei fiinte divine sunt teoretice,generale,vagi, lipsite de o baza argumentativa reala,religiile bazandu-se pe numeroase rationamente speculative ce atribuie fenomenele ce nu pot fi explicate,unei divinitati.

Un exemplu evident de rationament speculativ este conceptul ce sustine ca sufletul omului ,dupa momentul decesului, trece in iad sau rai, concept relatat in Bible.

Credinciosii , in lipsa unei explicatii stiintifice exacte, referitoare la crearea lumii,au presupus,obligatorie, interventia unei fiinte divine, acest concept incalcand ratiunea, fiind inca o dovada a rationamentelor speculative prezente in orice religie existenta.

Alte argumente sustinute de credinciosi , in favoarea divinitatii,sunt cazurile medicale, respectiv situatie in care un om sufera de o maladie fatala ,in cele din urma vindecandu-se, aceste intamplari fiind numite minuni.Insa , aceste manifestari nu dovedesc decat stadiul primar in care se afla stiinta , respectiv medicina.Spre exemplu in antichitate , varicela decima orase ,chiar tari.

Unul din argumentele ,ce atesta existenta unei divinitati,provenit din partea savantilor, este argumentul istoric, ce prevede ca daca toti oamenii ,inca din antichitate, credeu intr-o divinitate , obligatoriu aceasta exista ,idee evident falsa.Chiar daca acest concept ar fi valabil ,nu se i-a in considerare faptul ca precedent credintei in divinitati a fost ateismul (necredinta in divinitati) care fusese prezent in toate civilizatiile.

Un amanunt , straniu este , afirmatia din Biblie ce precizeaza ca orice om are dreptul de a alege ateismul sau credinta,dar este considerat un pacat ca parintii sa nu isi educe copii intr-un spirit crestin, inoculand copilului credinta, astfel ajuns la maturitate nu mai accepta, chiar respinge alte variante de crez.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.