Atractii turistice in Paris

Trimis la data: 2014-09-15
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 15
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 1
Autor: 1leu
Dimensiune: 44kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Palatul Chaillot - Palatul Chaillot dateaza de la Expozitia
Internationala din 1937. El a inlocuit Palatul Trocadero, o structura ramasa de la Expozitia Internationala din 1878; este alcatuit din doua pavilioane separate, fiecare dintre ele extinzand o aripa curbata. Musee de l'Homme, Muzeul Naval, Muzeul Monumentelor Franceze si Muzeul Cinematografului SUNT SITUATE AICI. Sub terasa care desparte cele doua sectiuni se afla doua teatre, Teatrul National Chaillot si o mica sala care serveste drept unul dintre cele doua cinematografe ale filmotecii nationale. Terasa care este marginita de statui, ofera o slendida vedere asupra Parisului.
Turnul Eiffel - A fost construit de catre Gustav Eiffel pentru
Expozitia Internationala din 1889, in ciuda opozitiei sustinute a personalitatilor nationale care il considerau nesigur si urat. Cand concesiunea Expozitiei a expirat in 1909, turnul de 300 m urma sa fie demolat, dar valoarea sa ca antena pentru transmisii radio l-a salvat. Elementele adaugate pentru transmisiile de televiziune i-a suplimentat inaltimea cu 17 m.

Din punctul cel mai inalt al celor trei platforme, vederea se intinde pe mai mult de 64 km. De la doi acrii ai turnului, un imens camp, Champ de Mars (Campia lui Marte), se intinde pana la Scoala Militara, care a fost construita intre 1769-1772 si continua sa fie folosita de Colegiul de Razboi. Champ de Mars care a servit initial drept teren de parada al scolii, si a fost scena a doua mari adunari in timpul Revolutiei Franceze: cea a Federatiei (1790) si cea a Fiintei Supreme (1794). In spatele Academiei Militare se afla cartierul general al Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura, ONU, UNESCO. Cladirea inaltata in 1958 a fost proiectata de un trio international de arhitecti si decorata de artisti ai tarilor membre.

Les Invalides - Pe o strada catre nord-est se afla Hotel des
Invalides, infiintat de Ludovic XIV pentru a adaposti 7.000 de veterani in varsta sau invalizi. Enormul corp de cladiri a fost terminat in cinci ani (1671-1676). Domul placat cu aur care se ridica deasupra cladirilor spitalului apartine bisericii Saint Louis. Domul a fost proiectat de Jules Hardouin-Mansart, care a utilizat un stil cunoscut in Franta ca "iezuit" deorece este derivat din prima biserica a iezuitilor din Roma, construita in 1568. Bisericile Academiei Franceze, Spitalul Val de Grace si Sorbona, (toate din sec. XVII) au urmat acest stil.

In capelele Sfantului Ludovic se afla mormintele fratilor lui Napoleon, Joseph si Jerome, al fiului sau (al carui trup a fost readus de la Viena in 1940 de Adolf Hitler) si ale maresalilor Frantei. Imediat sub cupola se afla un sarcofag de porfir rosu care acopera sase sicrie, unul in interiorul celuilalt, ce adapostesc ramasitele lui Napoleon, care au fost readuse din insula Sf. Elena in 1840 prin eforturile regelui Louis Philippe. Uniformele, armele personale si patul mortuar ale lui Napoleon sunt expuse in Muzeul Armatei din fata Spitalului Invalizilor.

O portiune a acestuia continua inca sa serveasca drept spital militar, dotarile fiind insa modernizate. Marea Esplanada a Spitalului Invalizilor, marginita de copaci, coboara usor catre Quai d'Orsay si Podul Alexandre III. Prima piatra pentru pod care il comemoreaza pe tarul rus Alexandru III, a fost pusa in 1897 de fiul acestuia, tarul Nicolae II. Podul a fost terminat la timp pentru Expozitia Internationala din 1900 si conduce la alte doua amintiri ale targului din acel an, Grand Palais si Petit Palais. Cladirile continua inca sa fie folosite pentru spectacole anuale si pentru mari expozitii de arta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.