Atractiile turistice

Trimis la data: 2014-06-11
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Daniela_S
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Atractiile reprezinta unii dintre principalii factori motivanti ai unor deplasari in scopuri turistice, iar, adesea, pot fi considerate chiar ca fond esenta produsului turistic. In absenta atractiilor nu ar mai fi necesare serviciile turistice. Altfel spus, turismul, ca atare, nu ar putea exista in lipsa atractiilor.
O atractie turistica (sau pentru vizitatori) este o trasatura distincta a unei zone, care poate fi un loc de desfasurare a unor activitati ori un centru ce are urmatoarele caracteristici :
a) Isi propune sa atraga vizitatori/vizitatori de o zi din randul populatiei rezidente si din randul turistilor si este administrata in acest scop;

b) Asigura o experienta placuta si distractiva si un mod agreabil de petrecere a timpului liber pentru clientii sai;
c) Este dezvoltata pentru a valorifica acest potential;
d) Prin modul de administrare, ca atractie, asigura satisfactia clientilor sai;e) Poate sa perceapa sau nu o taxa de intrare pentru vizitatori.Exista o mare diversitate a atractiilor. In termeni generali, acestea tind sa fie unitati singulare, locuri sau zone geografice la scara mica, in mod clar definite care sunt accesibile si motiveaza un numar mare de persoane sa se deplaseze de la domiciliul lor, pentru a le vizita, in timpul lor liber, pentru o perioada scurta, limitata.

Cu toata aceasta mare diversitate a atractiilor, ele pot fi clasificate in patru mari categorii :
1. Trasaturi (caracteristici) ale mediului natural
2. Constructii realizate de oameni, structuri si locuri proiectate si realizate pentru alt scop decat acela de a atrage vizitatori, cum ar fi lacasurile de cult, dar care atrag un numar important de vizitatori
3. Constructii realizate de oameni structuri si locuri proiectate cu scopul de a atrage vizitatori si construite astfel incat sa raspunda nevoilor acestora, cum sunt, de exemplu, parcurile tematice.
4. Evenimente speciale.

Termenul de A© vizitator A>>, utilizat in acest context, acopera toate categoriile de vizitatori, atat pe cei localnici, cat si turistii, incluzand, deopotriva pe excursionisti (vizitatori de o zi) si pe vizitatorii cazati in zona respectiva (turisti).
Intre aceste patru categorii sau tipuri de atractii exista cel putin doua diferente importante. Cea mai evidenta este aceea ca primele trei categorii sunt, in general, atractii permanente, in timp ce ultima categorie se refera la atractii temporare, avand un ciclu de viata limitat, dinainte cunoscut.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.