Atributile paznicului de vanatoare

Trimis la data: 2009-01-15 Materia: Agronomie Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 1006
Autor: Mărmureanu-Biro Leonard Dimensiune: 7kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Paznicul de vânătoare trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe : - Să aibă studii corespunzătoare ( şcoală profesională sau curs de calificare in specialitate ); -Vechime; -Să fie bun gospodar; Să indeplinească criteriile tehnico-profesionale aprobate de Ordinul MAAP 118/19.14.2001

Paznicul de vânătoare este subordonat directorului şi după caz tehnicianului de vânătoare .

Atribuţiile paznicul de vânătoare :

1. Răspunde de paza vânatului şi a peştelui , precum şi de buna gospodărire a fondurilot de vânătoare şi pescuit încredinţate.

2. Ia măsuri pentru prevenirea şi descoperirea actelor de braconaj , ia parte la patrulele mixte organizate şi organizează patrule şi pânde în acest scop . este împuternicit să instrumenteze acte de contravenţie şi infracţiune şi are obligaţia să ridice de la cei în cauză , pe bază de dovadă , armele , muniţiile şi sculele de pescuit care au servit la săvârşirea faptei , precum şi vânatul şi peştele dobândit ilicit şi aflat asupra făptuitorilor . Armele şi muniţiile ridicate vor fi predate poliţiei în maxim 3 zile în vederea luării măsurilor legale .

3. Se preocupă de combaterea dăunătorilor vânatului şi a peştelui , prin toate mijloacele admise de lege .

4. Asigură însămânţatul culturilor agricole şi întreţinerea lor , pe suprafeţele destinate hranei vânatului , luând măsuri de recoltare a furajelor , depozitare şi păstrarea lor în bune condiţii . La momentul potrivit le distribuie în teren conform dispoziţiilor de lucru primite , hrana necesară vânatului

5. Aprovizionează cu sare sărăriile existente primăvara , toamna şi ori de câte ori este necesar , astfel încât sarea să nu lipsescă din fondul de vânătoare .

6. Răspunde de existenţa şi de buna întreţinere a inventarului dat în păstrarea sa (arme , binoclu , capcane , cal de serviciu , cabane , hrănitori , etc.)

7. Numerotează construcţiile şi instalaţiile vânătoreşti , având inventarul lor şi figurarea lor pe schiţa fondul de vânătoare .

8. Este obligat să cunoască , până în cele mai mici amănunte fondul de vânătoare dat în grija sa , localizează mişcarea vânatului în teren efectivul şi calitatea acestuia . Face notări în acest sens pe schiţa fondului de vânătoare şi în condica de serviciu .

9. Este obligat să înregistreze în condică recolta de vânat din fondul de fondul de vânătoare dat în grja sa , să semneze dovumentele de vânătoare .

10. Conduce în teren vânătorii care posedă autorizaţii individuale luând măsuri pentru reuşita vânătorii . Controlează modul de exercitare a vânătorii de către grupuri restrânse la pasaj şi răpitoare.

11. La vânătorile colective de iepuri , fazani , mistreţi şi de combatere a dăunătorilor vânatului , va duce la îndeplinirea sarcinilor pe care le primeşte de la asociaţie sau de la organizatorul vânătorii respective .

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.