Australia

Trimis la data: 2011-02-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.15 / 10
Downloads: 229
Autor: Mihaella_22
Dimensiune: 3040kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Capitala: Canberra Alte orase: Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns, Adekaide, Perth, Darwin, Broome, Cooktown, Townsville, Hubart.
Seful statului: Regina ELIZABETH II (din 6 February 1952), reprezentata de Guvernatorul General Maj. Gen. (Ret.) Michael JEFFERY (din 11 August 2003) Seful guvernului: Prim Ministru: John Winston HOWARD (din 11 martie 1996) .Ziua Nationala : 26 ianuarie .Suprafata:O tara de 7,686,850 kmp, mai mare decat Romania (237,502 kmp) de 32 de ori si cu putin mai mica decat USA.
Impartire administrativa
6 state si 2 teritorii: Australian Capital Territory, New South Wales, Northern Territory, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia.Populatia este mai mica decat a Romaniei, si numara 20,3 milioane de locuitori. Este cea mai putin populata tara din lume.
Limba oficiala este engleza.Urmatoarele limbi vorbite, procentual, sunt chineza, italiana si greaca. Australia este considerata o tara prospera cu o economie comparabila cu cea a Germaniei sau a Frantei.

Moneda : dolarul australian AUD (rata de schimb cu USD 1, 359/2004)
Clima:Cea mai mare parte a Australiei este desert sau semidesert, practic, 40% din suprafata este acoperita de nisip.
Sudul si sud estul continetului au o clima temperata.
Nordul tarii este in regim tropical, o parte din suprafata fiind acoperita de paduri tropicale.

Anotimpuri:Vara : decembrie - februarie/ cald si umed
Iarna : iunie-august/ vreme diferita, in functie de zona
Primavara si toamna vremea este moderata
Ora: GMT +10 ore ( in estul tarii).

Simboluri asociate : cangurul, koala, bumerangul, Marea Bariera de Corali, Opera din Sydney.Australia, un continent in emisfera sudica, intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific de Sud.Australia vine din latinul australis, de sud. Legendele despre terra australis incognita se stiu de pe vremea Romei antice.

Continent locuit de aborigeni, veniti cu peste 40 000 ani in urma din sud estul Asiei. Nu a existat o forma statala pana in anul 1770, cand James Cook a luat in posesiune teritoriul, in numele Marii Britanii.Canberra este capitala Australiei. Cu o populatie de peste 340.000, este cel mai mare oras din interiorul continentului. Orasul se afla in capatul nordic al Teritoriului Capitalei Australiei, la 280 km sud-vest de Sydney, si la 650 km nord-est de Melbourne.

Orasul Canberra a fost ales drept capitala in 1908 in urma unui compromis intre rivalele Sydney si Melbourne, cele mai mari doua orase ale Australiei. Este deosebit de celelalte orase australiene, fiind un oras planificat, construit cu scopul de a fi capitala. In urma unui concurs international pentru proiectul orasului proiectul arhitectilor Walter Burley Griffin si Marion Mahony Griffin din Chicago a fost ales si constructia a inceput in 1913.

Proiectul orasului a fost puternic influentat de miscarea oraselor-gradina si include zone semnificative de vegetatie naturala care au stat la originea poreclei primita de Canberra, capitala tufelor. Planul a inclus propuneri pentru transport pe cale ferata in cadrul orasului, dar niciun astfel de plan nu a devenit realitate, iar singura gara de calatori si de marfuri din apropiere de Canberra a ramas cea din Kingston, la sud de oras. Desi cresterea si dezvoltarea orasului Canberra au fost franate de cele doua razboaie mondiale si de Marea Criza, orasul a inflorit dupa al doilea razboi mondial.

Canberra este sediul Guvernului, Parlamentului, Inaltei Curti de Justitie si al multor departamente si agentii guvernamentale. Este si sediul multor institutii sociale si culturale de importanta nationala, cum ar fi Muzeul National al Australiei si Galeriile Nationale de Arta. Guvernul federal contribuie cu mare parte din PIB-ul orasului si este cel mai mare angajator din Canberra.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.