Autoritati si legislatie in transporturi

Trimis la data: 2014-04-18
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 26
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: hdorina
Dimensiune: 179kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La liceul asta am ajuns datorita computerului el a decis ca eu sa fiu in aceasta clasa cu calificarea tehnician transporturi.
Aici am cunoscut oameni minunati colegi si profesori, profesorii ne-au format si ne-au deschis calea spre cunoastere.
Da, imi aduc aminte cu placere de curba lui Gauss care de fapt este o reprezntare grafica a probabilitatii repartizarii unor valori in functie de o medie standard, ea poarta numele marelui matematician german Karl Friedrich Gauss. I se mai spune clopot sau palarie.
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. urmareste dezvoltarea reala a pietei transportului de persoane prin servicii regulate pe baza respectarii principiilor liberei concurente, transparentei, si nediscriminarii in activitatea de atribuire publica in sistem electronic a traseelor si curselor din Programul de transport rutier de persoane prin servicii regulate in trafic national, prin eficientizarea si asigurarea respectarii legalitatii desfasurarii activitatii autogarilor, a operatorilor de transport care efectueaza transport de persoane prin servicii regulate,

crearea premiselor elaborarii mersului autobuzelor, si nu in ultimul rand, prin examinarea si perfectionarea persoanelor cu atributii in activitatea de transport rutier public, prin asigurarea sanatatii si integritatii persoanelor in timpul transportului, precum si a bunurilor incredintate pentru transport, etc.Legislatia Uniunii Europene in domeniul transporturilor are drept obiectiv imbunatatirea functionarii pietei interne prin promovarea eficienta a serviciilor de transport benefice utilizatorilor si mediului inconjurator.

Acquis-ul specific domeniului transporturilor acopera sectoarele transporturilor rutier, feroviar, aerian, maritim si pe cai navigabile interioare. El acopera standarde tehnice si de siguranta, standarde sociale si liberalizarea pietei in contextul Pietei Unice Europene de Transport.Pentru realizarea obiectivelor politicii guvernamentale in domeniul transporturilor, Ministerul Transporturilor poate incheia contracte de activitate pentru unul sau mai multi ani cu agenti economici din domeniul transporturilor, stabilind obiective specifice si mijloace tehnice si economice pentru realizarea acestora.

Contractele de activitate incheiate se aproba prin hotarare a Guvernului. Ministerul Transporturilor este autoritatea de stat in domeniul transporturilor feroviare, rutiere, maritime, pe apele interioare, aeriene, multimodale si combinate, avand urmatoarele atributii:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.