Autorizarea conducatorilor auto

Trimis la data: 2014-08-11 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Laur_T Dimensiune: 30kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Regulamentul prevede exceptii pentru autovehiculele care sunt angrenate in curse internationale:
a) utilizate pentru transportul de marfuri, si a caror greutate maxima admisa inclusiv orice remorca sau semiremorca nu depaseste 3,5 tone;
b) autovehicule care prin constructie si dotare sunt potrivite pentru transportul a nu mai mult de 9 persoane, inclusiv soferul si care sunt destinate acelui scop.
Sunt si alte exceptii ce se aplica la anumite vehicule speciale sau destinate anumitor operatiuni.

Regulamentele UE se aplica oricarei peroane care conduce un autovehicul de marfa sau de pasageri si care se incadreaza in sfera reglementarilor UE.Regulile se aplica vehiculelor utilizate in sfera activitatilor lucrative ale unei firme. Ele nu se aplica la soferul unui autovehicul utilizat in scopuri pur personale (nu in cursul unei activitati comerciale sau lucrative) chiar cand autovehiculul in cauza depaseste pragul de greutate.

Regulamentele nu includ pe soferul care munceste pentru un al doilea patron si pentru care soferul nu presteaza activitatea de conducere auto in vehicule aflate sub incidenta regulamentului. Cu toate acestea, atunci cand lucreaza la un al doilea patron, soferul nu isi ia "perioada de odihna" si ca urmare acest timp nu poate fi trecut in contul odihnei zilnice/saptamanale impuse de regulament.
2.6 CONDUCEREA AUTO (CUMULATA)

Durata maxima de conducere auto, inainte de luarea unei pauze statutare este de 4,5 ore. Aceasta poate fi o singura perioada de conducere auto sau perioade mai scurte de timp totalizand 4,5 ore. Atunci cand s-au acumulat 4,5 ore de conducere auto, un sofer trebuie sa ia o pauza statutara inainte de a mai face altceva, daca nu cumva la acest moment el isi incepe odihna zilnica sau saptamanala. Termenul de conducere auto inseamna: fiind la volanul masinii in scopul de a-i controla deplasarea, fie in miscare fie stationand cu motorul in functiune.
2.7 CONDUCEREA AUTO ZILNICA

Perioada/perioadele de conducere zilnica dintre doua perioade zilnice de odihna nu trebuie sa depaseasca 9 ore. Cu toate acestea, se permite extinderea acestei perioade la 10 ore in numai 2 zile pe saptamana fara recuperare.Regulile UE cu privire la orele de munca si odihna ale soferilor nu specifica o limita a numarului de ore pe care un sofer le poate conduce intr-o perioada de timp fixa. Totusi, ele stipuleaza faptul ca, un sofer trebuie sa se odihneasca dupa nu mai mult de 6 perioade consecutive de conducere auto.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.