Autorizatia privind emisiile de gaze cu efect de sera

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
S.C. EXPANET TRADING SRL - RAFINARIA DARMANESTI, cu amplasamentul in Str. Energiei, nr. 500 localitatea Darmanesti , Jud. Bacau, telefon: 0234/356990, fax: 0234/357252, E-mail: raf_darmanesti@yahoo.com , titular al activitatii principale de rafinarea titeiului si prelucrarea gazelor, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii pentru eliberarea Autorizatiei de Mediu pentru emisiile de gaze cu efect de sera pentru Instalatia de rafinare a titeiului cu o putere termica nominala de 138,5 MWt.

Punctul de lucru " Rafinaria Darmanesti " a functionat si va functiona ca o unitate tehnica stationara complexa , integrata , axata pe : producerea de semifabricate pentru S.C. RAFO S.A. Onesti ( nafta DA , nafta Cocsare , motorina DA , motorina usoara de Cocsare , motorina grea de Cocsare , distilat usor de vid , distilat greu de vid ) ; producere si comercializare cocs regular ;producere si comercializare bitum rutier .

Pentru producerea domeniului de produse petroliere , rafinaria dispune de instalatii tehnologice de prelucrare a materiilor prime : titei cu sulf max. 1,3% , livrat de la schelele de extractie din bazinul Moinesti sau din alte surse adus pe calea ferata si reziduu de distilare in vid de la S.C. RAFO S.A. Onesti . Pentru transformarea acestor materii prime in produse se utilizeaza urmatoarele procese fizice si chimice : Procese fizice : incalzire , vaporizare , fractionare , condensare , racire , absorbtie ;

Amplasare : in partea de nord-est a incintei rafinariei .
Capacitatea de prelucrare : 700.000 t/an titei. Materii prime si auxiliare utilizate : titei cu un continut de maxim 1,3% sulf , dezemulsionant , soda , combustibili gazosi si/sau lichizi , apa proaspata industriala , apa recirculata , neutralizanti , inhibitori de coroziune , aer industrial , aer AMC , energie electrica .

Prezentarea procesului tehnologic Instalatia DA2 este o instalatie de distilare primara a titeiului la presiune atmosferica care realizeaza separarea titeiului , dupa incalzire si vaporizare , pe baza diferentei temperaturii de fierbere , in fractii cu limite de distilare caracteristice fiecarui produs , intr-o serie de fractii :

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.