Baile Felix

Trimis la data: 2010-02-18
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.47 / 10
Downloads: 1105
Autor: Liliana
Dimensiune: 9kb
Voturi: 34
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Asezare: in partea nord-vestica a Romaniei, pe cursurile Crisului Repede si Crisului Negru, marginit la est de Muntii Apuseni, iar la vest de Campia Tisei;vecini: la est-Cluj, Alba, Salaj; la nord-Satu Mare; la sud-Arad; la vest-Ungaria;orase: ORADEA-resedinta de judet (cu 225.000 locuitori, mare centru cultural, economic, si comercial de importanta europeana, la intersectie de principale drumuri comerciale); Alesd; Beius; Marghita; Nucet; Salonta; Stei; Valea lui Mihai; Vascau.
Obiective turistice
In decembrie 1989, Romania a redevenit o natiune libera. Tara noastra este gata sa primeasca acum turisti din intreaga lume care sa se bucure de minunata si diversificata ei traditie culturala, de pitorescul peisajelor si de posibilitatile de petrecere a timpului liber. Un nou val de entuziasm si daruire au redat stralucirea obiectivelor turistice pentru a transforma Romania intr-o destinatie de vacanta unica.

Etnografie a judetului Bihor
Potentialul etnografic al judetului Bihor este deosebit de valoros, principalele centre fiind: Avram Iancu (centru de tesaturi populare: stergare); Buntesti (centru de prelucrare artistica a lemnului); Leheceni (ceramica rosie bihoreana, cu vechi traditii); Lelesti (lana Beius, ceramica rosie si alba); Vadul Crisului (ceramica alba nesmaltuita); Budureasa (lazi de zestre). Si nu in ultimul rand statiune balneara Baile Felix

Ghid de turism
Reusita unei calatorii consta, in primul rand, in a beneficia de un ghidaj profesionist. Tocmai de aceea pregatirea unui ghid de turism este un proces complex, ce necesita luarea in considerare a nenumarate elemente apartinand unor variate domenii, pornind de la metodologia prezentarii unui obiectiv sau a unui itinerar turistic, rolul ghidului in realizarea animatiei pe parcursul actiunilor turistice, cunostinte elaborate de geografie, tehnica activitatilor de cazare, in restaurant sau bar si ajungand pana la elemente de istoria artei si arhitecturii, de psihosociologie si de limbi straine.

Varietatea si bogatia atractiilor turistice, naturale dar si culturale si istorice aduce Romania pe unul din primele locuri in Europa. Localizarea Romaniei la intretaierea mai multor drumuri europene faciliteaza accesul aici pe toate caile - cu avionul, masina, trenul sau vaporul. este de 10,5 grade C.Toate aceste lucruri vor duce la o vacanta cat mai placuta pe care nu o vei putea uita.In perioada estivala este C, în timp ce în per

Scurt istoric:Prima atestare despre statiune dateaza din anul 1763 si contine notele unui medic privind construirea unui bazin pentru bai. În 1771, bazinul de lemn a fost transformat în bazin de piatra atasandu-se si cabine de bai. Prima cladire a fost construita între 1766-1772. Statiunea începe sa se dezvolte dupa realizarea primului foraj modern de la Izvorului Principal în 1885.

Cea mai mare statiune balneara, cunoscuta de foarte mult timp, e situata în N-V tarii, într-o zona cu coline împadurite, la 9 km de orasul Oradea (aeroport, statiune, taxi), la o înaltime de 140 m .În lacurile sale termale cresc lotusi termali Nymphaea, nuferi extrem de rari, ce au supravietuit perioadei de glaciatie.

Clima. Blânda, temperatura medie anuala este de 10,5 grade C, în timp ce în perioada estivala este de 21,3 grade C. Presiunea atmosferica Factori naturali. Ape termominerale (41-490 grade C) cu sulfura de bicarbonat, cu calciu, cu sodiu, oligominerale cu mineralizare totala de 1 gr/ l ce constituie o imensa rezerva; namoluri terapeutice din zona locala; bioclima calmanta, relaxanta.

Indicatii terapeutice. În afectiuni reumatice inflamatorii, degenerative, post traumatice, neurologice periferice si centrale, ginecologice, de metabolism si de nutritie, endocrine. Hoteluri. Capacitate totala: 5800 locuri în hoteluri de 1-3 stele, cu restaurant si sectii de tratament în sistemul termal-hotelier.

Posibilitati de recreere. Piscine, inclusiv olimpice, în aer liber, cu apa termala, care functioneaza si iarna, tenis, pescuit, parc balnear, ciclism, speologie, cazinou. În orasul Oradea : muzee, fortarete si edificii medievale, excursii la sfârsit de saptamâna în zonele alpine în vecinate, vizite la Grota Ursilor, serate folclorice, degustari de vin, vânatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.