Balada hotelurilor - Fragment din Calatoria unui romancier in jurul lumii

Trimis la data: 2010-04-15
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 7.51 / 10
Downloads: 0
Autor: Razvan Cretea
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"... Am gasit in toate hotelurile numeroase afise imprimate cu ideograme japoneze reprezentand fraze care, dupa cum mi se spune, sunt maxime si aforisme, sfaturi practice si de bun simt pentru viata.Intr-unele dintre aceste hoteluri mi-a atras atentia un afis de acest gen, reprezentand un peisaj de primavara, cu pasari zburand lin in jurul unui arbore incarcat de flori. Mi s-a parut peisajul misterios, dar explicatia era scrisa dedesubt.
Hotelul Grand din Kyoto are la parterul sau magazine in care sunt expuse cele mai frumoase produse ale industriilor puternice ale orasului, stofe brodate cu animale si flori himerice, opere de arta si bijuterii delicate. Directorii hotelului sunt singurele persoane imbracate dupa moda occidentala. Tot restul personalului este in imbracat in costumatia traditionala japoneza.

In saloane se afla grupuri de barbati in chimonouri din matase neagra, semanand cu preotii, care alearga in intampinarea noilor veniti pentru a le oferi hartile institutiilor sau caselor pe care le reprezinta. Acestia sunt curierii si trimisii marilor magazine din Kyoto, care sunt de ordinul sutelor.

Intr-una dintre aceste sali am descoperit un afis reprezentand o scena de primavara, cu explicatia in japoneza, dar directorul hotelului a adaugat si traducerea in limba engleza.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.