Banditul din Llano Estacado

Trimis la data: 2002-11-19
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.00 / 10
Downloads: 875
Autor: Ariadna
Dimensiune: 7kb
Voturi: 65
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Banditul din Llano Estacado - În Texas, New Mexico, se plimba un călăreţ singuratic. Era un tânăr de vreo douăzeci şi şase de ani pe nume Richard Klausen. El era poet. Deodată calul s-a oprit, era la capătul puterilor. Călăreţul a scos ocheanul şi a văzut ceva care se mişca. S-a apropiat şi s-a întâlnit cu un om rănit. Richard Klausen l-a hrănit pe omul rănit, Tom Summerland.Banditul din Llano Estacado
Banditul din Llano Estacado - Împreună ei au plecat în căutarea „lemnarilor” care i-au furat lui Tom Summerland pepitele şi ceva praf de aur pe care le-a adunat pentru fratele său, avocatul Bill Summerland. Au mers ce au mers, până ce s-au întâlnit cu „lemnarii”. Poetul şi-a scos tomahawk-ul şi l-a rănit pe căpetenia „lemnarilor”. Apoi Richard Klausen şi Tom Summerland au plecat fiecare pe drumul lui.

Banditul din Llano Estacado - Poetul a ajuns în statul Arkansas unde s-a întâlnit cu familia bancherului Olbers. Fred Wilson, pretendentul fiicei bancherului, Marga, l-a batjocorit pe Richard Klausen. Domnişoara, având un suflet nobil l-a rugat pe Wilson să înceteze.

Poetul a făcut un popas la primul han care i-a ieşit în cale. Şi-a lăsat calul în grija grăjdarului şi a cumpărat un ziar unde a citit un anunţ, că o doamnă pe nume mama Smolly primeşte în gazdă un om cinstit care va avea acces la bibliotecă şi va primi mâncare.

Poetul a întrebat unde stă mama Smolly şi a plecat spre casa ei .La uşă a ieşit Sarah, servitoarea care a chemat-o pe stăpâna ei .Richard Klausen s-a prezentat în faţa proprietarei, care imediat l-a recunoscut, l-a poftit în casă şi i-a arătat volumele de poezii din bibliotecă scrise chiar de el. Ba chiar mai mult, ea l-a luat în gazdă în cea mai bună cameră pe care o avea.

Lângă casa mamei Smolly se afla casa bancherului Olbers. Într-o zi Tom Summerland i-a făcut o vizită bancherului. El a început să povestească tot ce i s-a întâmplat. Marga a auzit şi l-a rugat pe Tom Summerland să-l descrie pe domnul Klausen, cel care i-a salvat viaţa. Atunci femeia şi-a dat seama că era vorba de omul pe care Wilson l-a batjocorit.

Din camera lui Richard Klausen se vedea în casa familiei bancherului Olbers. Poetul a văzut-o pe Marga, a luat un creion, o foaie de hârtie şi cu sufletul inundat de sentimente a scris o poezie. După câteva momente Richard Klausen a recitit poezia şi s-a dus la o tipografie. Redactorii i-au publicat poezia în ediţia de dimineaţă a ziarului.
Poetul s-a întors acasă la mama Smolly şi a văzut două umbre. A doua zi dimineaţa, poetul a întrebat-o pe Sarah cu cine era cu o seară înainte. Fata i-a spus că a fost cu Fred Wilson şi că îl iubeşte.

Într-o zi fiica bancherului i-a făcut o vizită mamei Smolly. În acea vizită Marga a aflat că Richard Klausen locuia în casa vecinei ei. Între timp poetul a intrat în camera unde erau cele două prietene. Marga şi Richard Klausen au făcut cunoştinţă. Înainte de a pleca fiica bancherului l-a invitat pe poet la clubul tatălui său.

Când a ajuns la club l-a auzit pe Wilson spunându-i bancherului că o iubeşte pe fiica lui. Într-o încăpere alăturată se afla Tom Summerland care s-a bucurat foarte tare când l-a revăzut pe salvatorul său. Tom l-a prezentat pe Richard Klausen bancherului Olbers, care l-a invitat la el acasă.

Wilson s-a dus la Sarah şi i-a spus să lase uşa descuiată seara că el va veni să vorbească cu ea. Seara Fred Wilson i-a spus „iubitei” lui să se îmbrace ca un băiat, să poată fugii împreună şi să descuie camera oaspetelui.
După câteva clipe a plecat la casa bancherului. Richarh Klausen, Marga, Tom Summerland şi domnul Olbers discutau despre viaţa poetului. Când au început să vorbească despre „lemnarii” care l-au jefuit pe Tom Summerland, Wilson a intrat, nervos şi a scos un cuţit. Marga a leşinat pe loc. Toţi s-au speriat,iar Fred Wilson a fugit. Imediat ce fiica bancherului şi-a revenit poetul l-a demascat pe Wilson şi au plecat pe urmele lui.

Între timp banditul a intrat în camera lui Richard Klausen şi i-a furat portofelul cu bani. Poetul s-a întors în cameră, iar Wilson s-a ascuns sub birou. Marga a ieşit pe balcon pentru a-l vedea pe poet şi deodată a strigat, anunţându-l că banditul e în camera lui. Cei doi s-au luptat, dar Fred Wilson a reuşit să fugă împreună cu Sarah. Tom Summerland şi Richard Klausen au plecat în Texas pentru a-l căuta pe bandit, la fratele lui Antonio Molez.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.