Barbiturice si sedative

Trimis la data: 2015-04-05
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Cezar_C
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Date generale. Reprezinta o clasa foarte vasta de medicamente larg utilizate, atit in medicina generala cit si in psihiatrie, ele fiind consiAZderate, prin proprietatile lor terapeutice, "tranchilizante miAZnore", in comparatie cu substantele antidepresive sau cele neuroleptice.
Tranchilizantele minore sint folosite in principal in traAZtamentul starilor anxioase dar sint recomandate si in alte tulburari psihice: depresie, atacuri de panica, fobie sociala, tulburare bipolara tip I, akathisie si sindroame de sevraj.
In tratamentul acestor afectiuni, benzodiazepinele au substituit in mare parte barbituricele, atit datorita indicelui terapeutic mai mare sedativ, hipnotic, anticonAZvulsivant, anestezic si miorelaxant cit si potentialului adictiv mai scaAZzut. Dependenta la barbiturice si sedative. Modalitatile dupa care se dezvolta abuzul, toleranta si dependenta sunt diferite de la o persoana la alta.De multe ori, spre a-si infringe insomnia sau anxietatea se apeleaza la prescriptia medicala, la care in cazul toxicomaniei la tranchilizantele minore, pacientul nu respecta indicatiile medicale privind doza si frecventa administrarii medicamentului si incepe sa cresca din proprie initiativa cantitatea de medicament ingerata.

In asemenea situatii se remarca deseori ca, in devenirea sa toxicomanul merge de la un medic la altul pentru a obtine cantitatea crescuta de substanta pe care simte nevoia s-o ingere abuziv..
O alta modalitate se constata la adolescentii si tinerii pina la 20 ani care consuma asemenea substate in grup, eventual in asociere cu alcool.
Un loc aparte il ocupa alcoolicii la care toleranta si dependenta la barbiturice se dezvolta rapid avind in vedere ca substantele barbiturice sunt apropiate din punctul de vedere al modalitatilor de influienta asupra SNC.

Dependenta fizica la consumul abuziv apare dupa 6 luni la barbiturice
Barbituricele - substante putin folosite in prezent, datorita usurintei instalarii dependentei, inducerii episoaAZdelor confuzive la virstnici si favorizarii trecerii la actul suicidar la depresivi.
Sint absorbite rapid pe cale rectala sau orala, metaboAZlizarea avind loc la nivel hepatic cu stimularea enzimelor microzomale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.