Bauturi alcoolice distilate

Trimis la data: 2009-09-15
Materia: Diverse
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.06 / 10
Downloads: 1880
Autor: Luciana
Dimensiune: 48kb
Voturi: 61
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Calitatea vinarsului dupå tehnologia tip coniac depinde în primul rând de calitatea vinului, care este influenţatå de sol, climå, expunere şi în general de condiţiile naturale ale anului. Un rol important pentru consolidarea calitåţii produsului finit îl au måsurile agrotehnice, soiurile şi gradul de coacere al recoltei.
Nu sunt indicate soiurile de struguri aromate ca Muscatul, care depreciazå considerabil calitatea vinarsului. Deasemenea nu sunt admise soiurile de struguri cu arome foxate (HDP), care transmit distilatului arome nespecifice degradând valoarea produsului.

Recolta de struguri trebuie så fie omogenå, sånåtoaså, specificå soiului, ajunså la maturitate deplinå ca så corespundå parametrilor menţionaţi mai sus. Culesul întârziat nu este economic, iar culesul prea de timpuriu duce la lipsa de armonie a vinului şi respectiv a distilatului.
Vinificarea strugurilor.

Vinificarea pentru obţinerea de vinuri destinate distilårii pentru vinars diferå de cea a soiurilor destinate obţinerii de vinuri pentru consum. Condiţiile de fermentare ale mustului sunt acelea ale unei fermentåri sånåtoase, dirijatå prin însåmânţare cu drojdii selecţionate. Drojdiile selecţionate asigurå o fermentaţie viguroaså, vinul obţinut capåtå o fructuozitate bunå şi are celelalte componente chimice nealterate.

Pentru obţinerea unor vinuri cu fructuozitate måritå, fermentarea musturilor trebuie så se facå la temperaturi scåzute (circa 150C) şi så nu se depåşeascå 240C. Însåmânţarea cu drojdii selcţionate şi conducerea fermentaţiei se face ca în cazul vinurilor albe. Respectându-se parametrii indicaţi, vinul îşi îmbogåţeşte conţinutul în glicerinå care conferå din punct de vedere organoleptic un gust unctuos, mai puţin aspru.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.