Bauturile nealcoolice

Trimis la data: 2006-01-20
Materia: Marketing
Nivel: Liceu
Pagini: 16
Nota: 7.20 / 10
Downloads: 5146
Autor: Rodica
Dimensiune: 324kb
Voturi: 214
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Bauturile nealcoolice - La baza cresterii si dezvoltarii omului sanatos si longeviv, capabil de munca si creatie, sta cu precadere un regim alimentar rational in care lichidele ocupa un procent de 3-4%.Bauturile nealcoolice
Bauturile nealcoolice - Principalul element care se regaseste in toate produsele alimentare, element de o deosebita importanta si pentru organismul uman este apa -,,seva vietii”, asa cum o numea Leonardo da Vinci.Bauturile nealcoolice

Bauturile nealcoolice - Apa este indispensabila organismului uman. Prin ea se desfasoara toate reactiile biologice. Prin cantitatea sa remarcabila in organism (60% din greutatea corporala), indeplineste in primul rand un rol structural. Mai mult de 30% din totalul de apa dintr-un organism se gaseste in celule, restul fiind repartizat in vasele sanguine si limfatice.

Printre diferitele roluri indeplinite de catre acest lichid fara calorii, amintim:
- lubrifiant si emolient (exemplu la ochi si piele)
- termoreglator (uniformizarea temperaturii corpului)
- spalare, calire, transport, solubilizare
- rol in faza digestiva
- pastrarea echilibrului si a auzului
- ajuta in prevenirea si tratarea bolilor
- conductibilitatea si capacitatea de a forma agregate moleculare
- componenta majora a sangelui.

Apa sau alte lichide
Apa potabila este ingerata. Cerintele zilnice ale organismului in apa sunt acoperite de apa continuta in alimente, de apa formata in urma proceselor metabolice si de apa ingerata ca atare. Apa potabila trebuie sa corespunda cerintelor urmatoare: sa fie limpede, incolora in strata subtire, temparatura intre 6-15 grade C.

De multe ori se intampla ca apa sa fie inlocuita cu alte lichide cum sunt bauturile racoritoare, cafeaua sau ceaiurile. Este adevarat ca organismul poate sa foloseasca apa si din alte surse decat apa pura. Insa unele din aceste alternative prezinta inconveniente.

SORTIMENTUL BAUTURILOR NEALCOOLICE

Bauturile nealcoolice cuprind o mare varietate sortimentala cu perspective de diversificare continua datorita nivelului inalt al solicitarilor cumparatorului. Tipurile principale de bauturi nealcoolice sunt reprezentate in schema urmatoare:

APELE MINERALE

Apele minerale sunt ape subterane care datorita compozitiei chimice bogate in saruri minerale pot fi consumate in scop terapeutic sau ca ape de masa.
Dupa compozitia chimica, apele minerale se clasifice in:
- ape gazoase
- ape minerale alcaline
- ape sulfuroase
- ape feruginoase
- ape minerale radioactive.

Dupa destinatie, apele minerale sunt:
- ape minerale de masa
- ape minerale medicinale.
Din punct de vedere medical apele minerale sunt recomandate in scopul tratarii bolilor cavitatii bucale, in bolile cronice ale cailor respiratorii superioare, in bolile stomacului, ficatului si altele.

1. Apele minerale de masa se consuma in locul apei potabile deoarece au mineralizatie mai redusa ( in jur de 4 g/l ), gust placut , invioratorl, datorita dioxidului de carbon. Compozitia chimica a principalelor ape minerale de masa este redata in tabelul urmator.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.