Baza tehnico-materiala si investitiile in turism

Trimis la data: 2015-05-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina_Z
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Baza tehnico materiala a turismului poate fi delimitata avA"nd in vedere criteriile destinaCiei principale, in doua mari categorii: specific turistica ci generala. In prima grupa se incadreaza resursele materiale care ici datoreaza existenCa circulaCiei turistice, iar in cea de a doua resursele materiale existente independent de activitatea turistica, dar care sunt utilizate ci pentru turism, sau pot fi prelungite de infrastructura turistica, favorizA"nd dezvoltarea turismului.
ReCeaua unitaCilor de cazare este alcatuita din obiective de diferite tipuri, clasificate in doua mari grupe: mijloace de cazare hoteliera ci mijloace de cazare complementare. Primele cuprind, in sens larg, construcCiile de tip hotelier, mijlocul de cazare cel mai reprezentativ fiind hotelul, expresie generalizata in intreaga lume ci care aservit la definirea funcCiei hoteliere, iar ultimele inglobeaza obiectivele de cazare extrahoteliera, particularizate prin condiCiile specifice in care ofera serviciul de gazduire.

La distribuCia inegala a capacitaCilor de cazare pe tipuri de unitaCi se asociaza o repartizare teritoriala neuniforma. Cea mai mare parte a locurilor de cazare se afla in obiectivele amplasate pe litoral (peste 50% din total, circa 60% din capacitatea hoteliera ci aproximativ 70% din popasurile turistice), zona ce atrage ci o pondere importanta din circulaCia turistica (circa 60%), in timp ce judeCe ca BistriCa-Nasaud, IalomiCa, Salaj ci Teleorman dispun fiecare, de mai puCin de 400 locuri in unitaCi hoteliere.

Reyeaua unitayilor de alimentayie publica, destinata sa satisfaca atA"t nevoile de hrana ale turictilor cA"t ci ale rezidenCilor, este alcatuita din numeroase tipuri racordate la particularitaCile cererii. Reprezentativ, indeosebi pentru turism, sunt unitaCile cu accentuat profil culinar ci cele cu caracter recreativ, care raspund pretenCiilor turictilor.Baza tehnico-materiala de agrement, destinata sa asigure turistului posibilitaCi cA"t mai variate de petrecere a timpului liber, are un conCinut eterogen adaptat gusturilor ci preferinCelor beneficiarilor serviciilor oferite.

Unele caracteristici comune fac totuci posibila gruparea lor in urmatoarele categorii mari: parcuri de distracCie, jocuri, mijloace pentru divertisment muzical, mijloace de agrement sportiv ci mijloace de transport de agrement. Fiecare din aceste grupe cuprind o varietate mai larga sau mai restrA"nsa, de componente specifice, in permanenta diversificare ci multiplicare. Echiparea sub nivelul exigenCelor ci cerinCelor contemporane a numeroase staCiuni, indeosebi montane ci balneoclimatice, reduce sensibil atractivitatea turistica ci competitivitatea lor internaCionala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.