Baze de date - Oracle

Trimis la data: 2002-06-17 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 21577
Autor: Ligia Enache Dimensiune: 49kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Oracle consta dintr-un set complet de constructori de aplicatii si produse pentru utilizatori,cautand sa asigure solutii complete in tehnologia informatiei. Aplicatiile Oracle sunt portabile peste un numar mare de statii de lucru si sisteme de operare, de la calculatoare personale la procesoare paralele. Oracle este inzestrat cu un flexibil Sistem de Management al Bazelor de Date(DBMS)-Serverul Oracle-pentru stocarea si managementul informatiei utilizate de aplicatii.

Ultimul server Oracle ,ORACLE 7,conduce o baza de date cu toate avantajele unei structuri relationale,avand in plus capacitatea de a stoca si executa obiecte de tip baza de date precum proceduri si mecanisme de siguranta.

Despre Serverul ORACLE
- Serverul Oracle cuprinde un DBMS care controleaza:
- Stocarea de date in sfera bazelor de date dedicate
- Recuperarea de date pentru aplicatii utilizand tehnici de optimizare adecvate
- Securitatea bazelor de date si a taskurilor permise pentru anumiti utilizatori
- Consistenta si protectia datelor,incluzand arhivarea taskurilor si mecanisme de cautare
- Comunicarea si integritatea informatiilor,cand bazele de date sunt distribuite intr-o retea.
- Aplicatiile Oracle trebuie rulate pe acelasi computer la fel ca si Serverul Oracle.
- Alternativ,aplicatiile si utilitarele utilizate de ele pot sa fie rulate pe un sistem local pentru utilizator (sistemul 'client'),in timp ce Oracle DBMS ruleaza pe un altul (sistemul 'server').
- In acest mediu 'client-server',un numar mare de resurse de calcul pot fi rulate.De exemplu,o aplicatie 'Oracle Forms' poate rula pe un computer personal client,in timp ce accesarea datelor este condusa conventional de un Server Oracle pe un computer central.

PRODUSELE ORACLE
Optiuni Oracle Server
In plus fata de 'Standard Oracle7' care dispune de o multime comprehensiva de facilitati asupra bazelor de date, mai sunt cateva facilitati suplimentare.

Acestea includ:
- Optiunea procedurala
- Asigura un "motor" PL/SQL versiunea 2 in interiorul serverului Oracle,care are abilitatea de a stoca proceduri b.d.,functii si mecanisme de siguranta pentru utilizarea de catre aplicatii .
- Optiunea distribuita
- Suporta tranzactii care actualizeaza informatia din mai multe baze de date dintr-o retea de baze de date distribuita,utilizand executia in doua faze.
- Paralel Server Option
- Suporta sisteme cuplate liber.
- Oracle de incredere ("Trusted Oracle")
- Pune la dispozitie o multime de facilitati aditionale de inalta securitate.

Produsele Oracle
Printre multele dezvoltari de aplicatii si produse pentru utilizatori accesibile in familia Oracle,exista o posibilitate comuna pentru a accesa baza de date: Limbajul cu Structura de Interogare(SQL).

Produsele Oracle contin:
- Oracle TextRetrieval
- O tehnologie care adauga capabilitati de refacere completa a textului intr-o baza de date Oracle.

Pro*Oracle
- O serie de precomilatoare care permit accesul bazelor de date Oracle la limbajele de programare C, Cobol,Fortran,PL/1,Pascal si Ada.
- Oracle Card
- O interfata utilizator pentru producerea aplicatiilor cu baze de date usor de folosit ce incorporeaza grafice si facilitati multimedia.
- Oracle CASE
- O familie de instrumente care ajuta la analiza , designul si generarea aplicatiilor Oracle.
- SQL*Plus
- Un instrument care permite o utilizare directa si interactiva a limbajului SQL pentru a accesa serverul Oracle,utilizand comenzi ad-hoc sau prin rularea fisierelor de comanda.

Mediul de dezvoltare auxiliar(CDE)
Instrumentul de dezvoltare a aplicatiilor principale formeaza un set inchis integrat numit 'Mediul de Dezvoltare Auxiliar'.Elementele de baza ale CDE includ limbajul procedural al lui Oracle, PL/SQL, facilitati grafice si comunicare intre produse.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.