Begonia

Trimis la data: 2016-01-04
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Ramona_D
Dimensiune: 70kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Begonia este un gen foarte vast, cuprinzand peste o mie de specii care se impart in trei grupe principale, in functie de tipul de radacini: rizomatoase, tuberculate si fasciculate (sau fibroase). Exista totusi cateva caracteristici comune: frunze asimetrice care cresc alternativ de-a lungul tulpinilor, flori masculine si feminine separate, dar care cresc in aceeasi inflorescenta (in special, cime sau raceme apicale). Speciile rizomatoase sunt plante permanent verzi, cultivate pentru frumusetea si varietatea culorilor frunzelor.
Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi, insa unele sunt arbusti cu pozitie verticala, iar altele sunt cazatoare.Cultivare. Primavara si vara begoniile rizomatoase trebuie expuse in plina lumina, dar nu direct la soare; prefera o temperatura de 15ºC; udati-le o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des, daca este foarte cald. Begoniile tuberculate cresc mai bine in locuri luminoase, dar neexpuse direct la soare; udati-le moderat iar daca temperatura este mai mare de 18ºC puneti ghiveciul intr-o albie cu prundis ud, pentru a mentine umiditatea; administrati un ingrasamant lichid continand potasiu la fiecare 2 saptamani in timpul perioadei de crestere.

Se replanteaza primavara, folosindu-se un amestec pe baza de turba si asigurand un drenaj corespunzator cu ajutorul bucatelelor de teracota plasate pe fundul ghiveciului. Ingrijirea este mai complexa pentru begoniile cu radacini fasciculate: planta se expune in plina lumina,dar nu direct la soare; creste bine la o temperatura in jur de 15ºC; daca insa aceasta a depaseste 20ºC asezati planta la umbra; aerul trebuie ventilat, dar lipsit de curenti; planta trebuie udata o data sau de doua ori pe saptamana, sau chiar mai des daca tempertaura este mai ridicata: fiti atenti sa nu stropiti apa direct pe flori pentru a nu le pata; aveti grija sa indepartati frunzele si florile indata ce s-au uscat, deoarece daca le lasati pe planta pot distruge si determina putrezirea frunzelor sanatoase cu care sunt in contact.

Din aprilie pana in septembrie administratile un ingrasamant lichid la fiecare 2 saptamani. Si operatiile care se efectueaza toamna si iarna sunt diferite in functie de tipul plantei: begoniile rizomatoase se tin intr-un loc umbros, in care aerul nu este prea uscat; se uda moderat pentru a permite pamantului sa se usuce intre udari; temperatura trebuie sa fie de cel putin 13ºC si trebuie sa se intrerupa administrarea ingrasamantului; daa este necesar, iarna se poate transvaza planta intr-un amestec constituit din 3 parti turba si una nisip grosier.

Pentru begoniile tuberculate, la sfarsitul toamnei, reduceti udarea si chiar suspendati-o atunci cand frunzele incep sa cada. In acest moment se extrag tuberculii din pamant, se curata pamantul de reziduurile vegetale si se planteaza pe timpul iernii intr-o ladita cu turba uscata, intr-un loc racoros si aerat unde nu putrezeste si nu ingheata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.