Berea - comportamentul consumatorului

Trimis la data: 2010-07-13
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 8.49 / 10
Downloads: 15
Autor: Corina
Dimensiune: 28kb
Voturi: 8
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referat despre Berea - comportamentul consumatorului
1.1. ATITUDINILE
Sunt o expresie a simţurilor interioare ce reflectă dacă o persoană este favorabil predispusă la unele „obiecte”. În contextul comportamentului consumatorului, o atitudine este o predispoziţie de comportament învăţată ce este consecventă într-o direcţie favorabilă sau nefavorabilă în legătură cu un obiect dat.
Referat despre Berea - comportamentul consumatorului
Proprietăţile atitudinilor:
În literatura de specialitate există 4 proprietăţi principale, aceste proprietăţi sunt următoarele:
1.) Atitudinile sunt o predispoziţie învăţată
2.) Atitudinile au consecvenţă
3.) Atitudinile se întâmplă în cadrul unei situaţii
4.) Alte proprietăţi ale atitudinilor

Atitudinile sunt o predispoziţie învâţată:
Acesta înseamnă că atitudinile relevante pentru comportamentul de cumpărare sunt formate ca un rezultat al experienţei directe cu produsul, al informaţiei obţinute de la alţii şi al expunerii la acţiunile de marketing. Atitudinile au o calitate motivaţionalǎ; ele trebuie să împingă consumatorul spre un anumit comportament.

Atitudinile au consecvenţă:
Atitudinile nu sunt cu necesitate permanente; ele se pot schimba. Atunci când consumatorii sunt liberi să acţioneze aşa cum doresc, se anticipează că acţiunile lor vor fi consecvente cu atitudinile.

Atitudinile se întâmplă în cadrul unei situaţii:
Situaţiile sunt evenimente sau circumstanţe ce influenţează la un moment dat relaţiile între atitudini şi comportament. O situaţie poate determina consumatorii să se comporte într-o manieră aparent neconsecventă cu atitudinile lor. Indivizii pot avea diferite atitudini faţǎ de un comportament specific, fiecare corespunzând la o situaţie specificǎ. Este important sǎ înţelegem modul în care atitudinile consumatorilor variazǎ de la situaţie la situaţie.

Alte proprietăţi ale atitudinilor:
Cei mai mulţi oameni văd atitudinile simplu, ca reprezentând o evaluare genrală. Evaluarea se poate ordona de la extrem de pozitive la extrem de negative. Astfel atitudinile variază în intensitate şi în favorabilitatea lor. O proprietate importantă a atitudinilor este încrederea cu care sunt ţinute. Unele atitudini pot fi ţinute cu convingere puternică, în timp ce altele pot exista cu un grad minim de încredere. Atitudinile menţinute cu un grad ridicat de încredere vo fi de obicei legate mai puternic de comportamentul scontat. Când încrederea este scăzută, consumatorii pot să nu se simtă confortabil cu acţiunea conformă cu atitudinile existente. O altă importantă proprietate a atitudinilor este aceea că sunt dinamice, mai curând decât statice. Acesta înseamnă că multe atitudini se vor schimba peste timp.

1.2. BEREA
Berea este o combinaţie de ingrediente 100% naturale: apǎ, malţ, hamei şi drojdie şi se gâseşte sub mai multe variante: de la bere normalǎ la bere neagrǎ. Berea se poate gâsi într-o gamǎ vastǎ de culori, de la galbenul pal la negru, trecǎnd prin toate nuanţele intermediare.

Berile se împart în douǎ mari categorii: "ale" şi "leger". "Ale" sunt berile "proaspete", obţinute prin fermentare rapidǎ, în timp ce "leger-urile" se preparǎ prin fermentaţie mai lentǎ şi capǎtǎ gustul final dupǎ o minimǎ "îmbǎtrǎnire" la rece, fiind mai deschise la culoare, mai slab alcoolizate şi mai spumoase. Unicitatea gustului fiecǎrei beri provine din combinaţia de soiuri de hamei folositǎ. Existǎ sute de soiuri, de unde şi incredibila diversitate a berilor, de la cele 3000 de tipuri belgiene la cel peste 5000 doar din statele centrale ale SUA.

Sorturi de bere:
Bere blondǎ, tipuri: slab alcoolicǎ, uşoarǎ, obişnuitǎ, superioarǎ şi pils. Ea se consumǎ în special vara datoritǎ cantitǎţii mai mici de alcool conţinutǎ şi fiindcǎ înlocuieşte microelementele pierdute prin transpiraţie.

Bere brunǎ, tipuri: obişnuitǎ, superioarǎ şi porter. Ea se consumǎ mai ales în anotimpurile reci datoritǎ conţinutului mai ridicat de alcool.

Specialǎ, tipuri:
- Fârǎ alcool pentru şoferi, are maxim 0.3% alcool
- Hipocaloricǎ, pentru diabetici, are maxim 1% glucide
- Bere cu conţinut redus de alcool, 1.5% pentru tineri
- Dieteticǎ
- Nutritivǎ
- Caramel

1.3. SCOPUL CERCETĂRII
Scopul prezentei cercetări este aflarea atitudinii consumatorilor faţă de sortimentele de bere preferate precum şi caracteristicile cele mai importante pe care trebuie să le îndeplineascǎ berea pentru o serie de consumatori.

1.4. EŞANTIONUL UTILIZAT
Pentru a afla preferinţele consumatorilor în ceea ce priveşte alegerea sortimentului de bere pentru consum, am aplicat, în prima fază, un minichestionar ,care a fost aplicat în rândul a 6 persoane. Minichestionarul cuprinde 2 întrebări simple din care am vrut să aflăm principalele mărci de bere cunoscute de oameni precum şi principalele carecteristici în funcţie de care se decide cumpărarea unei anumite mărci.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.