Bilete examen navigatie

Trimis la data: 2013-12-10
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 36
Nota: 8.60 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 34kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1. Informatii incluse in categoria MSI (Maritime Safety Information) si sisteme ce transmit astfel de informatii.Serviciul de transmisie MSI este un serviciu international cu o retea internationala de comunicatii care asigura transmisii de coordonare a informatiilor de siguranta navigatiei de la furnizori oficiali, cum sunt: oficiile hidrografice nationale pentru avertismente de navigatie si date pentru corectia hartilor de navigatie, oficii meteo nationale pentru prognoze si avertismente meteo, RCC sau pentru alerte coasta-nava sau alte tipuri de informatii.
Receptia informatiilor MSI este gratis.Informatiile MSI sunt transmise prin mai multe mijloace terestre sau satelit, cum sunt: NAVTEX (sistem terestru NBDP pe frecventa 518 kHz pentru limba engleza sau 490 kHz pentru transmisii in limbi nationale); SafetyNET (serviciu satelit in INMARSAT).

Transmisiile MSI sunt transmisii programate, programarea se face sub coordonarea IMO la anumite momente de catre statii de transmisie si regiuni oceanice.Toate avertismentele de navigatie si meteo sau alertele coasta-nava sunt transmisii neprogramate si prioritatea lor este "urgenta si pericol". Prognozele meteo sau alte informatii sunt transmisii cu prioritate "Safety".

Informatii despre transmisiile programate se gasesc in publicatia "ITU List of Radiodetermination and Special Service Station".Aceste informatii pot fi transmise si nava-tarm pe DSC MF, HF sau VHF sau statia de nava INMARSAT-C si se utilizeaza cu un cod de identificare a transmisiei pe 2 digiti.

1. Descrieti in ordine cronologica actiunile intreprinse pentru anularea unei alerte false transmise prin DSC.
1. DSC VHF :
- se reseteaza imediat chipamentul
- se trece in canalul 16
- se transmite un mesaj catre ALL SHIPS ,indicind :
- numele navei si call signul
- MMSI - ul navei
- "CANCEL OUR DISTRESS ALERT AT ...... UTC '

2. DSC MF : se procedeaza asemanator ca la DSC VHF , cu diferenta ca mesajul se transmite pe 2182 Khz (telefonie )
3. DSC HF :
- se reseteaza imediat echipamentul
- se seteaza emitatorul pe frecventa de primejdie si in fiecare banda in care s-a transm
alerta de primejdie
- se transmite un mesaj asemanator celui de sus
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.