Biletul electronic de calatorie - cyberticket

Trimis la data: 2014-11-07
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Florin_P
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Biletul electronic de calatorie (e-ticket) reprezinta documentul de trasnsport aerian ce substituie cupoanele traditionale de zbor, adica cele de hartie, cu imaginea electronica.Aceasta imagine se trasnmite in mode direct cu sitemul de rezervari in care a fost emis biletul catre sistemul companiei in numele careia s-a efectuat emiterea.
Liderul mondial in comertul electronic cu servicii turistice a anuntat lansarea primei initiative de rezervare electronica de bilete din tara care va fi destinata tuturor zborurilor British Airways (BA) din Romania si pe clientii acestora.
Diferenta intr o companie internationala si o companie de tip "low cost carriers" (operator de cost scazut) in ceea ce priveste costul este colosala - de ex pe ruta Viena Bratislava, pe curse regulate, costul biletului oferit de Austrian Airlines este de 239 Euro + taxe aeroportuare pentru calatoria dus-intors.Compania "low cost carriers" Sky Europe ofera pe aceeas iruta tariful de 34 Euro + taxe.
Costul extrem de scazut al biletelor oferit de aceste companii "low cost" se datoreaza :

- cursele nu sunt ditribuite prin intermediul CRS (Computerised Reservation System - Sistem Computerizat de Rezervari) ceea ce conduce la o reducere a csoturilor cu 50%.
- Biletele sunt vandute fie prin internet fie la "scara avionului"
- Nu exista servicii de catering sau de handling
- Spatiul in aeronava este mult diminuat pentru introducerea mai multor scaune in vederea rentabilizarii cursei.
- Flota companiilor "low cost" este omogena (toate companiile opreaza pe avioane Boeing 737) ceea ce conduce la diminuarea drastica a costurilor de mentenanta.

- Politica de stabilire a tarifelor - daca pasagerul isi rezerva calatoria cu mult timp inainte si alege sa calatoreasca la niste ore care nu sunt intens solicitate plateste un bilet cu putin mai scump decat o calatorie cu trenul, in schimb daca alege sa isi rezerve biletul cu putin timp inainte si pe o ruta intens circulata, plateste biletul cu putin sub tariful unei curse de linii.

Scurt Istoric
Ideea a fost lansata acum 15 ani de compania South West Airlines.In Europa dabia in 1995 au aparut primele companii de "low cost" Ryanair (Irlanda) si Virgin Express (Blegia) - care ofereau saptamanal 50.000 de locuri.In 2000 companiile Ryanar, Virgin Express, Easyjet, Go si Buzz ofereau saptamanal 550.000 de locuri, pentru ca in 2003, 12 companii sa ofere 1,5 mil locuri.
In present companiile internationale de curse regulate se chinuie din greu sa tina piept acetor tipuri de companii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.