Biofizica

Trimis la data: 2014-06-17
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 97
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Alina_H
Dimensiune: 2926kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Biomecanica → diferitele tipuri de locomotie animala pana la motilitatea celulara
Bioelectricitatea → ansamblul fenomenelor electrice din lumea vie, la Biotermodinamica si bioenergetica → generarea, stocarea, conversia energiei la nivel celular si problemele energetice ale sistemelor biologice la nivel supraindividual
Biocibernetica → mecanismele reglarii si transmiterii de informatii in sistemele biologice
Radiobiologia → fenomenele ce au loc la interactiunea radiatiei cu materia vie
Lichidele starea de agregare a substantei in care distanta dintre particulele componente este mult mai mica decat la gaze si de aceea lichidele sunt foarte putin compresibile.

ordine locala a moleculelor pe o distanta de cateva raze moleculare. La lichide, energia cinetica a moleculelor (datorita miscarii de agitatie termica) si energia potentiala au aceeasi pondere.
din punct de vedere structural, lichidele ocupa un loc intermediar intre gaze si solide.
Presiunea exercitata pe o suprafata oarecare a unui lichid aflat in repaus se transmite in toate directiile, cu aceeasi intensitate in tot lichidul.

Presa hidraulica este o aplicatie directa a principiului lui Pascal.
Cand asupra pistonului de arie S1 se apasa cu forta F1, sub piston apare presiunea P1 = F1/S1 care se transmite conform principiului lui Pascal integral la pistonul al doilea, cu aria S2.
Deoarece P1 = P2, rezulta ca:
Amorfe - particulele nu mai sunt dispuse ordonat si de aceea se spune ca ele au o structura intermediara intre a sistemelor lichide si cele a sistemelor cristaline

DEF.
Schimbarea dimensiunilor sau formei corpurilor solide sub influenta unor forte aplicate asupra lor se numeste deformare.
Daca se actioneaza cu o forta deformatoare F asupra unei bare de lungime l0 si sectiune S, ea se alungeste, lungimea ei devenind l.
o cresterea = l - l0 a lungimii barei ca rezultat al deformarii ei se numeste alungire absoluta
o raportul = ε se numeste alungire relativa
o raportul dintre forta F si aria sectiunii S se numeste tensiune sau efort unitar = σ.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.