Biologia moleculara a insectelor

Trimis la data: 2009-03-21 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Catalin Dragomir Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cu toate ca insectele au cea mai mare diversitate dintre toate vietuitoarele, schimbarile biochimice sunt studiate prea putin. Abia la sfarsitul secolului XX a aparut revista BIOLOGIA MOLECULARA A INSECTELOR, unde apar tot mai multe informatii despre structura moleculara a insectelor. Dar nu exista inca o lucrare ampla care sa descrie schimbarile moleculare ale insectelor in timpul metabolismului, care comparativ cu alte organisme este vertiginos si cu multe surprize de transformari a unor substante in altele. Aceste procese sunt in prezent greu de imaginat.

Exista multe specii de insecte monofage, care se hranesc numai cu o singura a specie de plante. Alte insecte sunt polifage, adica se hranesc cu mai multe specii de plante. Dar informatiile pe care le avem despre componentele biochimice ale tesuturilor insectelor sunt unele si aceleasi. Poate ca mai tarziu, analizele facute cu aparate mai sofisticate vor demonstra o anumita diferenta.

Exista si insecte entomofage, care se hranesc cu alte insecte (carnivore). Compozitia chimica a acestor insecte inca nu este studiata. Dar datele preventive au demonstrat ca ele includ aceleasi substante. Trebuie mentionat faptul ca informatiile existente nu sunt suficiente si cred ca nu in zadar unele specii de insecte monofage se hranesc numai cu o anumita hrana si daca aceasta hrana lipsest,e insectele mor, dar nu se hranesc cu alte plante. Un exemplu clar este Bombyx mori (viermele de matase), care se hraneste numai cu dud. Alta planta, chiar din acelasi gen, nu este acceptata.

S-au facut multe incercari de a gasi o alta hrana pentru viermele de matase, dar pana in prezent nu s-a gasit. Exista cateva substraturi nutritive artificiale pentru viermele de matase, dar hrana influenteaza mult calitateea firului de matase. S-a studiat foarte mult mediul intestinal al multor specii de insecte pentru a l-e creste pe medii artificiale pentru cresterea lor in masa in conditii de laborator. La insectele polifage acest lucru s-a reusit si sunt specii de insecte care se pot creste in laborator pe medii artificiale.

Insectele se cresc in cantitati mari cu scopul de a le studia sau pentru a acumula o masa de proteine specifice induse prin baculovirusuri recombinante sau pentru acumularea virusurilor pentru obtinerea preparatelor virale care se utilizeaza in reglarea densitatii populatiilor de insecte nedorite. Cresterea in masa a insectelor a dat nastere unei directii noi in biologie - ENTOMOLOGIA TEHNICA, care este preocupata numai de crestere in masa a diferitir s[ecii de insecte.

Aceasta directie se dezvolta intens pentru a creste anumite specii de insecte entomofage, care pot fi utilizate pentru a le folosi in limitarea altor specii de insecte considerate daunatoare . Aceasta directie este numita PROTECTUA BIOLOGICA, care se va dezvolta puternic in viitorul apropia. Noi inmultim insectele in scopul de a extrage in ele a anumitor SBA , care servesc pentru obtinerea multor din creme cosmetologice, farmaceutice si suplimente alimentare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.