Bioritmurile

Trimis la data: 2012-12-12
Materia: Biologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 8.75 / 10
Downloads: 0
Autor: alexv
Dimensiune: 13kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tema>Bioritmurile organismului uman_notiuni generale
Sa stabilim ca procesele si fenomenele ce au loc in organismul uman se produc(divaersia celulelor , ritmul respirator si cardiac, alimentar starii de veghe si a somnlui etc)/
Se produc nu in mod dezordonat ci intro anumita succesiune si in intervalele exacte de timp. Adica se manifesta intrun anumit ritm, care a capatat denumirea de ritm biologic sau bioritm.
Bioritmul in felul acesta reprezinta ansamblul de variatii functionale care se produ cu regularitatile in viata unui organism.Bioritmurile reprezinta enomene fiziologice extreme de inportante car sint caracteristice pentru toate organismele zii, inclusive omul. Stiinta care se ocupa cu studierea bioritmurilor se numeste bioritmologie . una dn sarcinile ei consta in descoperirea mecanismelor ce stau la baza aparitiei si manifestarilor bioritmililor. Omul nu reprezinta o fiinta izolata defenomenle naturii, de aceea ritmurile biologice fac parte din totalitatea de ritmuri ale biosferii.

Avind invedere toate acestea fiecare om dator sasi cunoasca si sasi respecte bioritmurile proprii. Procedind astfel , el isi va pastra sanatatea si va putea manifesta o capacitate buna de munca.
Cum considerate care este cauza aparitiei bioritmurilor si in ce consta inportanta lor? Raspunsul este evident. Organismul uman ca si celelante organisme vii de pe tera ,pentru a putea supravetui are nevoie sa se integreze in mod armonios in mediul sau de viata . pentru aceasta el trebuie sa reactioneze in mod adecvat la factorii mediuli _ lumina,tempeatura,alternarea zilei cu noaptea a anotimpurilor etc.

Prin urmarea , bioritmurile reprezinta unul din mecaanismele cu ajutorul carora organismul uman se adapteaza la conditiile variate ale mediului.Bioritmurile fiind procese universal, se manifesta la toate nivelurile de organism a organismulor vii : molecular si cellular, al tesuturilor , organelle , sistemelor de organe si al intregului organism, al comunicatiilor de specii.
Exista diverse criteria de clafisificare a bioritmurilor . astfel dupa durata intervalului la care se manifesta ele, deosibim :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.