Biotehnologii de obtinere a proteinei furajere utilizand microalgele

Trimis la data: 2017-04-19
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 32
Nota: 8.68 / 10
Downloads: 0
Autor: gingerfox
Dimensiune: 2409kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referatul include detalii precum definitia microalgelor, valorile nutritionale, speciile algale cultivate, instalatii de cultivare, procedee de recoltare si prelucrare a biomasei etc.

INTRODUCERE

Biotehnologia este un domeniu extrem de larg al stiintei si tehnologiei, avand aplicatii in medicina, agricultura si industria alimentara. Se ocupa atat cu cercetarea imbunatatirii productivitatii cat si cu manipularea genelor umane. Utilizeaza sisteme biologice si organisme vii, pentru a face sau a modifica produse sau procese pentru utilizare specifica.

Foloseste procese biologice, cum ar fi fermentarea si biocatalizatori, precum enzime si drojdii, dar si microbi.

Procesele biologice ale microorganismelor se folosesc de peste 6000 de ani pentru producerea alimentelor, precum painea sau branza si pentru conservarea produselor lactate. In prezent, se folosesc procese biotehnologice pentru producerea unor alimente fara alergeni si toxine, precum micotoxina.

Biotehnologia moderna ofera produse si tehnologii pentru a combate anumite boli rare descoperite, reduce amprenta noastra asupra mediului, consuma energie mai putina si mai curata si foloseste procese industriale de fabricatie mai sigure.
CUPRINS

Introducere
Ce este Biotehnologia?
Ce este Biotehnologia in nutritie?
Microalgele
Valori nutritionale
Specii algale frecvent cultivate
Chlorella si Scenedesmus sp
Staurospira sp. si Nannochloropsis oculata
Lithothamnium calcareum, Porphyridium sp. si Spirulina sp
Medii nutritive
Cultivarea algelor in conditii de laborator
Instalatii de cultivare
Procedee de recoltare
Procedee de prelucrare a biomasei
Colectii de culturi
Concluzii
Bibliografie
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.