Biroul de presa

Trimis la data: 2010-05-18 Materia: Jurnalism Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andi Moise Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In cadrul unei structuri de relatii publice, biroul de presa reprezinta atat "releul" dintre organizatie si mass-media, cat si "megafonul" organizatiei. De aceea, presa constituie unul dintre canalele de comunicare ce raspunde necesitatii vitale de informare a opiniei publice.
Biroul de presa reprezinta elementul de legatura dintre organizatii, presa si publicul larg, fapt datorat activitatilor intreprinse de acesta,si anume:cautarea si selectarea informatiilor din interiorul organizatiei, pentru a putea crea si reactualiza documente de baza referitoare la aceasta;

Intocmirea zilnica a revistei presei;raspunsul la intrebarile jurnalistilor;alcatuirea, pe baza revistei presei, a dosarelor de documentare pe domeniile de interes ale organizatiei;crearea relatiilor personalizate cu reprezentantii mass-media;organizarea manifestarilor pentru presa ( 353i85d conferinte de presa, vizite si voiaje de presa, mese rotunde, dezbateri si seminarii, simpozioane);realizarea unei baze de date exclusiv cu date referitoare la partenerii de presa.

2.1. Misiunea biroului de presa
Sarcina principala a biroului de presa dintr-o organizatie este sa stabileasca si sa mentina bune relatii de comunicare intre organizatia respectiva si mass-media, de aceea se subordoneaza direct conducerii organizatiei. Astfel, membrii biroului de presa trebuie sa fie la curent cu tot ce se intampla in cadrul organizatiei, pentru a putea reactiona rapid si corect in cazul in care li se solicita anumite informatii.

Pentru o mai buna coordonare a activitatilor in cadrul acestui departament, se cere ca seful biroului de presa:sa stie tot ceea ce se intampla in organizatie, pentru a putea reactiona rapid si bine daca presa ii solicita informatii referitoare la anumite probleme ce privesc organizatia respectiva;sa poata urmari si prevedea evolutia evenimentelor majore, in special cele care ar putea genera in criza;sa cunoasca deciziile conducerii si sa asigure transmiterea lor catre angajati in mod corespunzator;

Sa asigure fluxul informational;sa poata coopera, in caz de nevoie, cu personalul din toate departamentele organizatiei;sa evite dependenta celor care lucreaza in biroul de presa de serviciile de publicitate sau de marketing; sa detina o pozitie ierarhica importanta in organizatie, tocmai pentru a nu putea fi impiedicat in activitatea pe care o desfasoara de diferitele persoane din conducere de pe esaloanele intermediare.

2.2. Rolul biroului de presa
Rolul biroului de presa reiese din cele doua obiective majore:Sa informeze organizatia despre ceea ce se afirma in presa in legatura cu activitatile organizatiei respective sau cu alte aspecte care ar putea influenta sau interesa organizatia.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.