Biroul viitorului

Trimis la data: 2010-05-25
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 7.73 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandru Timofte
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tehnologiile si noile moduri de organizare existente au creat, prin extensie, o noua terminologie aplicata unei stari de fapt. La aceasta ora aproape oricine a auzit de "automatizarea biroului" si de "biroul viitorului".
In viitor computerele vor deveni mai ieftine si mai puternice datorita progresului tehnologic continuu. O cantitate echivalenta de putere computerizata actuala va costa cu 20-30% mai putin in viitor.
Daca "in 1980 un computer principal pentru afaceri de mare intindere costa 4,5 mil.$ si avea capacitatea sa execute 4,5 MIPS (milioane de instructiuni pe secunda) - se foloseste ca etalon IBM 3033 - iar in deceniul 90 acelasi computer, suferind imbunatatiri de 30% pe an, costa 125 000$." dupa cum afirma James A. Senn in Sisteme informatice in management, in prezent costul lui este de cateva mii de dolari.
Computerele personale se inlocuiesc cu modele noi la fiecare 3 ani si sunt indicii ca acest termen se va scurta.Capacitatea de stocare secundara se imbunatateste, de asemenea, cu 40% pe an.

Nevoia de interconectare va asigura existenta capacitatii de a lega utilizatorii si managerii cu datele din mainframe-uri. Comunicarea datelor de toate tipurile va fi larg raspandita si tot mai multe companii vor investi in serviciile de baze de date comerciale.

Va creste considerabil interesul pentru sistemele expert si inteligenta artificiala, care vor facilita construirea bazei de cunostinte si procedurilor de interferenta. Managerii sistemelor informatice vor avea o preocupare sporita in activitatea de organizare, influentand natura activitatilor. In prezent, probabil cea mai prospera ramura a inteligentei artificiale este cea a sistemelor expert destinate rezolvarii de probleme in domenii de specialitate.

Sistemele expert preiau cunostintele bazate pe informare directa sau pe experienta, acumulate de catre specialist, relativ la un set bine delimitat de probleme, si isi asuma sarcina rezolvarii acestora, urmarind minimalizarea interventiei utilizatorului in cursul rezolvarii.

Sistemele expert preiau cunostintele bazate pe informare directa sau pe experienta, acumulate de catre specialist, relativ la un set bine delimitat de probleme, si isi asuma sarcina rezolvarii acestora, urmarind minimalizarea interventiei utilizatorului in cursul rezolvarii.Extinderea rapida pe care a cunoscut-o domeniul implementarii de sisteme expert a avut ca suport permanent dezvoltarea unei categorii specializate de instrumente complexe dedicate acestui domeniu, denumite "sisteme cadru" sau "sisteme anvelopa", care permit preluarea in mod eficient a seturilor de cunostinte specifice - din domeniul de specialitate pentru care este realizat sistemul expert respectiv.

De regula un sistem expert se construieste utilizandu-se un limbaj specializat (LISP, PROLOG, SNARK etc.). El se realizeaza, pe de o parte, de catre specialistii in informatica, dispunand eventual de un produs-program adecvat, iar pe de alta parte, de expertul uman sau de expertii in domeniul vizat.

Unul dintre obiectivele activitatii de cercetare in domeniul sistemelor expert este ca utilizatorul calculatorului sa devina "invizibil". In afara unor cunostinte standard, practic toate cunostintele urmeaza sa fie introduse in memoria masinii de catre viitorul utilizator, in scopul solutionarii unor probleme de care creatorul sistemului nu va avea niciodata cunostinta. Inteligenta acestuia din urma intra doar in pretul initial de vanzare a produsului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.