Biserica Ortodoxa din Transilvania si Moldova

Trimis la data: 2020-11-05
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 9.51 / 10
Downloads: 0
Autor: ionutmov
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuprins:

I. Biserica Ortodoxa din Transilvania de la moartea lui Saguna pana la 1918
1.Contextul politic
2.Mitropolitul Miron Romanul
3.Mitropolitul Ioan Metianu
4.Episcopia Aradului
5.Episcopia Caransebesului
6.Biserica unita
7.Concluzii
II. Biserica Ortodoxa din Moldova in secolul al XVIII-lea
1. Context politic
2. Mitropolitul Iacob Putneanul
3. Mitropolitul Gavriil Calimach
4. Mitroplotul Iacob Stamati
5. Eparhii sufragane
I. Biserica Ortodoxa din Transilvania de la moartea
lui Andrei Saguna pana in 1918

1. Contextul politic

Dupa moartea lui Andrei Saguna pana in 1918, anul desavarsirii unitatii statale a poporului roman. Biserica Ortodoxa din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures si-a desfasurat activitatea potrivit randuielilor Statutului organic. Conditiile politice erau acum schimbate, caci in 1867 s-a constituit o monarhie dualista, Austro-Ungaria, imparatul Austriei fiind, in acelasi timp, si rege al Ungariei.

Fiecare dintre cele doua state isi avea guvernul sau, cu exceptia a trei ministere. Marele Principat al Transilvaniei a fost anexat la Ungaria. In astfel de imprejurari, viata Bisericii Ortodoxe din Transilvania s-a desfasurat in conditii foarte vitrege, simi ministere. Marele Principat al Transilvaniei a fost anexat la Ungaria. In astfel de imprejurari, viata Bisericii Ortodoxe din Transilvania s-a desfasurat in conditii foarte vitrege, simtindu-se In repetate randuri amestecul Guvernului de la Budapesta in alegerile de mitropoliti si de episcopi sufragani sau in problema scolilor confesionale.

Primul urmas al lui Saguna a fost episcopul Aradului, Procopie Ivascovici, care a pastorit abia un an, caci in 1874 a fost ales patriarh al sarbilor, la Carlovit.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.