Biserica Ortodoxa si Romano-Catolica

Trimis la data: 2015-07-16
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Gina_R
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dupa Pogorarea Sf. Duh si intemeierea Bisericii crestine la Ierusalim , Sf. Apostoli le-a revenit misiunea de a raspandi Evanghelia lui Hristos pana la marginile pamantului.
Sf. Apostol Andrei, primul ucenic al Mantuitorului a propavaduit in partea de rasarit (Scytia Mica,Scytia Mare ,Macedonia ,Dobrogea etc.)
Sf. Apostol Petru ,fratele lui Andrei a propavaduit in apus din Italia pana in Spania.
De-a lungul secolelor aceste adaosuri au dus la mai multe conflicte intre cele doua biserici ,fiind si principalele cauza ale schismei de la 1054.
Alte diferente intre catolicism si ortodoxism :
1. Celibatul:nu permite casatorirea deacului;
2. Consumul de animale sugrumate;
3. Reducerea sfintelor taine de la 7 (Botez, Mirungere, Maslu Marturisire ,Impartasanie, ,Casatorie ,Preotie)la 4 (Botez ,Mirungere,Impartasanie,Preotie)

4. Au redus Sf. Liturghie ;
5. Nu se admite casatorirea a doua;
6. Intreg cultul Romano-Catolic este axat pe patimile Mantuitorului ;iar in Biserica Ortodoxa se pune accentul pe Invierea Domnului.Asa cum ne invata Sf. Scriptura trebuie sa trecem, de la Patimi la Inviere.In Biserica Ortodoxa toti episcopii sunt egali intre ei indiferent de functiunea pe care o indeplineste (patriarh, mitropolit, episcop, arhiepiscop) si toate hotararile sunt luate de Sf. Sinod.

-lacasurile de cult ,obiectele de cult si averea bisericilor apartin credinciosilor pe cand, in Biserica Romano-Catolica , acestea apartin cultului,adica papei de la Roma.
In prezent, se fac eforturi deosebite pentru a se uni cele doua Biserici surori. In acest context exista doua comisii de dialog , Ortodoxa si Romano-Catolica , care vor cerceta scrierile Sf. Parinti din veacurile primare .Biserica Romano-Catolica va renunta la cele 4 puncte luate la Sinodul ,,talharesc" de la Ferara-Florenta , si se va ajunge la unitatea credintei .Pana atunci se poate vorbi de o unitate in diversitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.