Biserica ajuta

Trimis la data: 2013-06-07
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.67 / 10
Downloads: 0
Autor: emil
Dimensiune: 12kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pe toate canalele de televiziune ne sunt prezentate incercarile prin care Dumnezeu ne atrage atentia ca nu ne pastram natura inconjuratoare si devenim din ce in ce mai putin comunicativi, mai putin ingaduitori cu semenii nostri, cu alte cuvinte mai pacatosi.
Din imaginile surprinse de reporteri in Europa se vede clar rezultatul activitatii bisericilor pentru implementarea dorintei ferme a lui Dumnezeu si anume: "Ajuta-te singur ca sa obtii si ajutorul meu". Vezi intr-adevar cum toti, cu lopata in mana umplu un sac de nisip sau consolideaza diguri.
In propriile gospodarii avariate de mania Domnului, alaturi de proprietar care lupta cu intreaga familie ca sa impiedice sau sa inlature urmarile apelor umflate se afla puzderie de vecini care au sarit in ajutor.Pentru prima oara in cele vazute cu proprii ochi am constatat ca si in Moldova noastra, actual sub ape involburate, romani care se ajuta singuri. Pana acum numai Banatul prezenta imagini asemanatoare pe cand in istoricele "tarii" romanesti oameni napastuiti erau la carciuma sa-si aline necazul asteptand ajutoarele oferite de guvern, Nici urma de ajutor propriu sau intrajutorare a consatenilor.

Discutand cu duhovnicul meu aceste noi imagini in care oamenii sar sa-si apere avutul atat al lor cat si al vecinilor in nevoie am primit un raspuns uluitor.Se pare ca Sfantul Sinod, la indicatia personala a Inalt Prea Fericitului Patriarh Daniel a dispus ca toti preotii sa lamureasca enoriasii ca un credincios face totul ca sa se ajute singur si sare in ajutorul vecinului, aceasta fiind dorinta Domnului Dumnezeului nostru.

Sper din tot sufletul ca intregul cler sa aiba succes in noul punct de vedere adoptat in locul periculosului Merge si asa propovaduit de unii popi. Am cautat postul de televiziune al Bisericii spre a afla noutati, eventual confirmarea presupunerilor mele. Probabil din discretie inca nu se vorbeste nimic despre noua orientare.
Ma tem totusi ca, in fond, nu este decat o masura a postului de televiziune interzicand reporterilor sa surprinda lenea, betia si indolenta multor concetateni care, cu ori ce ocazie, cartesc gasind vina arcui in loc sa-si vada barna din ochi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.