Blocuri de sticla

Trimis la data: 2008-09-17 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 849
Autor: Ingusik Dimensiune: 38kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la construcţia clădirilor, avînd atît funcţie decorativă cît şi cea de termoizolare. Din blocurile de sticlă în formă de paralelepiped, cilindru, prismă sau alte forme se zidesc construcţii îngrăditoare translucide, se zidesc pereţi, pereţi intermediari, acoperiri.O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.

O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.Datorită capacităţii înalte de termo şi fonoizolare a blocurilor cu goluri sunt deosebit de efective şi sigure în construcţii şi pereţi intermediari verticale exterioare de îngrădire.

Blocurile de sticlă posedă o rezistenţă înaltă la şoc şi statică. Ele se folosesc în construcţia acoperişurilor şi planşurilor intermediare. La capacităţile specifice a blocurilor de sticlă ce determină ficacitatea tehnico-economică de folosire a lor, se referă:
-Capacitatea de a propaga fluxul de lumină şi de a crea în încăperi o iluminare moale la o permeabilitate maximală de lumină.
-O rezistenţă mare în comparaţie cu alte articole din sticlă la sarcini statice şi şoc şi rezistenţă mare la foc.
-Ermecitetea mare a îngrădirilor.[14]

Utilizarea maximă a proprietăţilor tehnice şi estetice a blocurilor de sticlă permite de a obţine construcţii translucide de calitate înaltă şi durabilitate mare, de a reda o expresivitate arhitectonică.[5]
La îmbinătăţirea aspectului estetic al îngrădirilor condiţionează folosirea blocurilor de sticlă colorate, deasemenea blocurilor de sticlă de formă dreptunghiulară, triunghiulară şi cu 6 unghiuri.
În dependenţă de particularităţile constructive sunt 2 tipuri de blocuri de sticlă – cu goluri şi compacte.

În afară de acestea blocurile de sticlă se clasifică:
a)după configuraţie – patrate, unghiulare şi radiale.
b)după constituţie şi proprietăţi de iluminare – în decorative, cele ce propagă raze, cele ce îndreaptă razele şi translucide.
c)după construcţia suprafeţei interioare – cu un singur gol şi cu 2 goluri.

Blocurile cu goluri pot fi sudate cu cameră ermetică vacumată şi suflate la presă cu cameră nevacumate. Blocurile de sticlă compacte se produc în formă de plăci sau lentile; cele cu goluri – patrate, dreptunghiulare, triunghilare, rotunde, romb şi diferite forme. Pentru asigurarea caracteristicilor necesare de iluminare şi estetice blocurile de sticlă se produc cu diferite ornamente şi striate din pasta de sticlă în coloră şi colorată.[22]

Blocuri de sticlă compacte.
Blocuri de sticlă compacte reprezintă elemente de sticlă masive primite prin presare de formă dreptunghiulară, patrată sau rotundă. Ele nu au camere închise şi nu se pot folosi în îngrădiri, la care se înaintează cerinţe de termo şi fonoizolare înaltă. Rezistenţa înaltă a blocurilor de sticlă la sarcin istatice şi de şoc se atinge datorită măririi grosimii peretelui de 1,5 – 3 ori în comparaţie cu goluri sudate.

Deoarece blocurile de sticlă compacte nu au cameră operaţia tehnologică de sudare a blocurilor lipseşte, dar se mărreşte durata procesului de recoacere.Tipul răspîndit de bloc compact este elementul de sticlă în formă de plăci pătrate cu grosimea 20 – 30mm, o sprafaţă a căreia este umedă, iar alta striată pentru propagarea luminii.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.