Bolile porcinelor

Trimis la data: 2005-06-21 Materia: Medicina Nivel: Liceu Pagini: 20 Nota: / 10 Downloads: 1150
Autor: Diana D. Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Legi publicate in Monitorul Oficial privind profilaxia sanitara veterinara specifica

a unor boli ale porcinelor

Ordin nr. 227
din 29 mai 2002
privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 485/2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului pentru anul 2002

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 429 din 20 iunie 2002

Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor, avand in vedere prevederile art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, vazand Referatul de aprobare nr. 155.750 din 20 mai 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara, emite urmatorul ordin:

Art. I. - Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 485/2001 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de supraveghere, profilaxie si combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om si de protectie a mediului pentru anul 2002, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 834 din 27 decembrie 2001, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 12. - Zona I de supraveghere pentru bolile din lista A, cu exceptia Bluetongue, este reprezentata de teritoriile judetelor: Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Arges si al municipiului Bucuresti, iar zona a II-a de supraveghere este reprezentata de teritoriile judetelor: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Valcea, Gorj, Covasna, Brasov, Hunedoara, Mures, Sibiu, Harghita, Alba, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Dambovita."

2. Punctul A sectiunea a III-a capitolul I - Actiuni obligatorii de profilaxie sanitara veterinara specifica - din anexa la ordin se modifica conform anexei nr. 1 la prezentul ordin.
3. Punctul A sectiunea I litera e) - Actiuni de supraveghere sanitara veterinara a bolilor transmisibile de la animale vii la om (zoonoze) - din anexa la ordin se modifica conform anexei nr. 2 la prezentul ordin.

Art. II. - Directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. III. - Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aducere la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.
Art. IV. - Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data publicarii lui.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.