Bovine - operatii pe rect si anus

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.03 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Reprezinta prolabarea mucoasei sau a intregului perete rectal prin orificiul anal.Din acest punct de vedere prolapsul poate fi mucos(partial) sau adevarat(total) cand prolabeaza tot rectul.
In cazul prolapsului rectal total masa prolabata este formata din doi cilindri care adera la interior prin seroase si la exterior prezinta mucoase.In functie de aspectul clinic tratamentul prolapsului rectal poate fi conservativ sau radical.
Ca frecventa apare la toate speciile in special la purcei si carnivore.
Masa prolabata se spala cu permanganat de potasiu dupa care se aplica un unguent.Dupa ce pe masa prolabata s-a aplicat o compresa de tifon,un camp operator se incearca repunerea masei prolabate prin compresiuni usoare.Dupa repunere se verifica daca seroasele s-au dezlipit una de alta.Aceasta manopera se realizeaza prin explorare transrectala sau tuseu rectal.

Prevenirea recidivei se realizeaza printr-o sutura in punga de tutun la nivelul anusului fara a traumatiza mucoasa rectala.Firul se va strange in asa fel incat sa fie posibila defecarea dar sa nu produca recidiva.Firul se scoate dupa 7-8 zile.
Tratamentul operator se executa in toate cazurile cand repunerea este imposibila sau prezinta leziuni grave.
In fata acului prin masa prolabata se introduc andrelele in forma de cruce sau se pot trece doua fire de matase.In fata lor se executa rezectia masei prolabate.

In cazul folosirii firelor la locul de incrucisare se prind cu o pensa,se sectioneaza rezultand patru fire.Acestea se innoada intre ele.Refacerea continuitatii se realizeaza printr-o sutura musculo-seroasa care poate fi catgut in fire separate sau in fir continuu,mucoasa cu matase in fire separate sau in fir continuu.Se scot andrelele si plaga cutanata se repune in cavitatea pelvina.
Prolapsul rectal se poate remedia numai prin operatia de colopexie.
PREGATIRI PREOPERATORII :-similare cu cele din laparatomie.

Locul de electie :-mijlocul flancului stang.
Campul operator :-tundere,radere si dezinfectie.
TEHNICA OPERATORIE-laparatomia in flancul stang:peritoneul se prinde intre doua pense,intre pense se sectioneaza si se pastreaza in pense pentru sutura.-explorarea cavitatii abdominale :se identifica colonul si se aduce in plaga operatorie.Prin tractiuni usoare pe colon se incearca remedierea colonului.

-fixarea colonului la peritoneul parietal.Pentru aceasta se executa cateva scarificatii pe seroasa colonului si pe peritoneul parietal.La acest nivel se trece cu un fir de catgut prin seroasa colonului si prin peritoneul parietal.Prin aceasta fixare se mentine recidiva.
Laparorafia se executa etajat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.