Bratele - bicepsii si umerii

Trimis la data: 2010-04-25
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 7.79 / 10
Downloads: 15
Autor: Michi Lungescu
Dimensiune: 11kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Bratul se situeaza intre umar si cot. Am vazut mai devreme in detaliu ce reprezinta ambele articulatii. Sa amintim aici doar ca umarul si omoplatul sunt reprezentarea raportului inconstient cu actiunea. Ele reprezinta "poarta inconstientului", punctul de emergenta, resurgenta inconstientului in raport cu actiunea asupra lumii si fiintelor (inclusiv noi insine). Cotul este, "usa, bariera" acceptarii. Bratul, construit in jurul osului humerus, reprezinta ceea ce e intre cele doua si le leaga.
El reprezinta proiectia de la faza de trecere a vointei sau dorintei de actiune, de la inconstient la constient. Suntem in procesul de "densificare", in momentul care precede acceptarea constienta a acestuia. Dar mai poate fi vorba si de trecerea de la constient la inconstient. Suntem in acest caz in procesul de "eliberare", in momentul care urmeaza acceptarii constiente a acestuia si care precede inconstientul.

Tensiunile resimtite in brate (puncte dureroase, crampe, nevralgii) sunt manifestarea dificultatii de a actiona pe care o resimte o persoana. Memoria si ranile inconstiente profunde ale unui individ in raport cu capacitatea sa de actiune care urca la suprafata si pe care acesta refuza sa o accepte, se vor manifesta prin dureri ale bratelor, fracturi ale umarului, atunci cand amintirile, memoria care apare la suprafata sunt prea puternice sau bulverseaza prea tare structura credintelor personale sau alegerile din viata persoanei respective.

Esecul personal, imposibilitatea de a realize ceva pe plan profesional sau familial, fricile fata de actiune sau de consecintele ei, vor alege sa se exprime, daca e nevoie, prin dureri sau traumatisme ale bratelor.
Poate fi vorba de trairi si experiente pe care individul le-a acceptat in onstientul lui, in mental, dar pe care nu poate sau nu este inca pregatit sa le accepte in interiorul lui.

Poate fi cazul unei persoane care a trebuit sa cedeze ceva pe care-l considera important pentru el (proiect, realizare tehnica, promotie) si pe care l-a inteles si acceptat in mentalul lui. Totusi in interiorul lui, aceasta persoana nu-l accepta. In ciuda oricarui rationament logic pe care l-a inteles, persoana refuza sa integreze faptul in interiorul ei.

Daca durerea sau traumatismul se situeaza la umar, inseamna ca e legata de structura profunda, de credintele si valorile inconstiente ale persoanei in raport cu actele sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.