Bursa de valori Bucuresti

Trimis la data: 2014-04-02 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alecsandra20 Dimensiune: 48kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Piata de capital este acea componenta a pietei financiare care caracterizeaza investitiile in titluri financiare pe termen mediu si termen lung, adica cu o durata mai mare de un an. Atunci cand se vorbeste despre piata de capital se urmareste a se caracteriza fluxurile investitionale pe termen mediu si lung.
Dezvoltarea pietei de capital este rezultatul unor procese economice complete si de asemenea influenteaza la randul sau circulatia capitalurilor si nivelul de rentabilitate economica existent la un moment dat in economie.

Reprezinta pietele pe care sunt lansate primele emisiuni de titluri de valori mobiliare pentru atragerea capitalurilor disponibile pe termen mediu si lung, atat pe pietele financiare nationale cat si internationale.Pe piata primara, emitentul original obtine bani cash, iar cumparatorii intra in posesia hartiilor de valoare care nu existau anterior.Emitentul trebuie sa stabileasca natura juridica a hartiei de valoare emise in functie de necesitatile de finantare si de natura bilantiera a sursei cu care doreste sa se finanteze.

De asemenea, trebuie sa stabileasca pretul de vanzare asumandu-si, de obicei, riscul rezultat din lipsa de atractivitate a finantarii.
Bancile de investitii, societatile de valori mobiliare sunt organizatii specializate in plasamentul de hartii de valoare pe piata primara si ofera trei tipuri de servicii de baza: consultanta, garantii, distributie.Organizatiile financiare specialitzate, ca urmare a experientei expertizei de care dispun, isi pot asuma riscul operatiunii financiare prin garantarea plasamentului, asa-numita operatiune de underwriting.

Reprezinta segmentul de piata pe care se tranzactioneaza titluri de valori mobiliare emise si puse in circulatie pe piata primara.
Pe aceasta piata pot sa apara investitori institutionali si persoane fizice care vand si cumpara titluri de credit si care au garantia ca aceste titluri sunt negociabile, adica pot fi valorificate inainte de a aduce dobanzi si dividente.Piata secundara este caracterizata ca cel mai mobil segment al pietei financiare, concentrand, de astfel, cea mai mare parte a tranzactiilor de titluri si eurotitluri, pentru care stabileste cursul de piata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.