Bursa de valori

Trimis la data: 2014-12-07 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: yahh31 Dimensiune: 36kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prima bursa fondata pentru obligatiuni a aparut in Londra in 1773. Apoi au aparut bursele americane, germane, franceze. In prezent cele mai mari burse dupa nivelul capitalizarii sunt bursele din Tokyo, New-York, London, Paris.
Bursa de valori reprezinta locul, unde vanzatorul si cumparatorul se intalnesc reciproc, unde preturile se stabilesc conform cererii si ofertei, iar singur procesul se reglementeaza de anumite norme, adica putem spune, ca aceasta piata are o forma organizata. In calitate de marfa apar valorile mobiliare, iar preturile lor sunt reprezentate de cotarile acestor valori mobiliare la bursa.

Semnificatia burselor de valori pentru economia de piata depaseste hotarele pietei de valori organizate. Bursele de valori au efectuat o revolutie si in problema lichiditatii capitalului. "Minunea" consta in faptul, ca pentru investitor practic a disparut diferenta intre alocarile mijloacelor banesti pe termen lung si scurt. In scopul dezvoltarii relatiilor bursiere s-au stabilit posibilitati cand pentru fiecare actionar investitiile au un caracter intr-atat de lichid, ca si banii cash, deoarece pot fi in orice moment vandute la burse.
Daca in conditiile economiei de piata sa ne privam de burse, atunci resursele intreprinderilor vor fi reduse la cele proprii, ceea ce va duce la micsorarea profiturilor.

Bancile pot completa capitalurile prin credite, insa capitalul propriu nu vor putea sa-l ofere. Dar prin emisia valorilor mobiliare ce se coteaza la bursa investitiile profitabile pot fi realizate. Astfel rolul burselor in economie este considerabil si practica mondiala confirma acest fapt.Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se incheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.

Valorile mobiliare (titlurile financiare) care constituie obiectul principal al contractelor ce se incheie la bursa de valori reprezinta economii financiare, disponibilitati neutilizate ce sunt redirijate in procesul negocierilor catre cele mai productive activitati economice.
Bursa reprezinta o institutie care dispune de spatii pentru tranzactii, unde se concretizeaza cererea si oferta de valori mobiliare, realizindu-se negocierea, incheierea tranzactiilor si executarea contractelor in mod deschis, in conformitate cu un regulament cunoscut.

Bursa de valori apare ca un regulator al fluxurilor financiare, un stimulator si diversificator al productiei rentabile, precum si un detector al productiei nerentabile. Indiferent de forma ei juridica, care poate fi de drept public sau de drept privat, bursa de valori functioneaza sub controlul si supravegherea guvernului. Pe plan international, in cele mai multe state functioneaza burse de drept privat ca societati pe actiuni. Bursele de drept public sunt administratii ale statului cu caracter nelucrativ.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.